Το κάστανο, αγαπημένος καρπός μικρών και μεγάλων, βρίσκεται αυτή την εποχή στα... καλύτερά του, και ως εκ τούτου σε όλα τα μανάβικα και στους πάγκους των λαϊκών αγορών.
Η σχέση του με τη σοκολάτα είναι γνωστή και άψογη, γι' αυτό και το pontos-news.gr σας παρουσιάζει μια πανεύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για ένα γλυκό χωρίς ψήσιμο, χωρίς γλουτένη, αλλά με υπέροχη γεύση!
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. κάστανα βρασμένα
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη 65%
- 3 κ.σ. γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. κονιάκ
- ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
- 100 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα κάστανα με τη ζάχαρη να γίνουν σκόνη.
- Σε μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το γάλα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια σάλτσα.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και αφαιρούμε από τη φωτιά. Η σάλτσα μας θα σφίξει επειδή θα προσθέσουμε το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε στο μίγμα μας τη σκόνη από τα κάστανα και τη ζάχαρη και ομογενοποιούμε.
- Σε μια φόρμα 18x8 που έχουμε καλύψει με μεμβράνη περιχύνουμε το μίγμα μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 60΄.
- Βγάζουμε από τη φόρμα και περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα, τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
- Πηγή: akispetretzikis.com.