20 Οκτώβριος 2017, 10:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2017, 09:52

Κορμός κάστανο-σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

  • Κορμός κάστανο-σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη
    (Φωτ.: akispetretzikis.com)

Το κάστανο, αγαπημένος καρπός μικρών και μεγάλων, βρίσκεται αυτή την εποχή στα... καλύτερά του, και ως εκ τούτου σε όλα τα μανάβικα και στους πάγκους των λαϊκών αγορών.

Η σχέση του με τη σοκολάτα είναι γνωστή και άψογη, γι' αυτό και το pontos-news.gr σας παρουσιάζει μια πανεύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για ένα γλυκό χωρίς ψήσιμο, χωρίς γλουτένη, αλλά με υπέροχη γεύση!

ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ. κάστανα βρασμένα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη 65%
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα κάστανα με τη ζάχαρη να γίνουν σκόνη.
  2. Σε μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το γάλα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια σάλτσα.
  3. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και αφαιρούμε από τη φωτιά. Η σάλτσα μας θα σφίξει επειδή θα προσθέσουμε το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε στο μίγμα μας τη σκόνη από τα κάστανα και τη ζάχαρη και ομογενοποιούμε.
  5. Σε μια φόρμα 18x8 που έχουμε καλύψει με μεμβράνη περιχύνουμε το μίγμα μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 60΄.
  6. Βγάζουμε από τη φόρμα και περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα, τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
  • Πηγή: akispetretzikis.com.