18 Οκτώβριος 2017, 11:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτώβριος 2017, 11:10

Πάτρα: Οι υπάλληλοι καθαριότητας δεν ήξεραν ότι μετέφεραν πυρομαχικά!

  • Πάτρα: Οι υπάλληλοι καθαριότητας δεν ήξεραν ότι μετέφεραν πυρομαχικά!
    Ένα από τα φορτηγά του Δήμου Πατρέων που μετέφερε τα υλικά από το Πρωτοδικείο της Πάτρας

Ένα 24ωρο μετά την έκρηξη των «σκουπιδιών» που παρελήφθησαν από τα δικαστήρια της Πάτρας, η Αστυνομία προσπαθεί να διερευνήσει τις συνθήκες του ατυχήματος, αλλά κυρίως να απαντήσει στο γιατί οι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου Πατρέων δεν ενημερώθηκαν για τα επικίνδυνα υλικά τα οποία κλήθηκαν να μεταφέρουν στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας.

Οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, δεν μπόρεσαν να σώσουν την παλάμη του 52χρονου, ο οποίος ήταν ένας από τους υπαλλήλους του δήμου που έλαβαν εντολή να μαζέψουν τα χαρτόκουτα και τις σακούλες από το Πρωτοδικείο Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, ο άτυχος άνδρας, που είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, ενώ το φορτηγό βρισκόταν σε ανατροπή τράβηξε το ένα από τα κουτιά για να ξεκολλήσει και να πέσει, και τότε έγινε η έκρηξη. Μέσα στο κιβώτιο, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, υπήρχε μια κοντόκανη καραμπίνα, όπλα, κροτίδες, φυσίγγια κυνηγιού και αντιαεροπορικά βλήματα.  

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλεί το έγγραφο του Πρωτοδικείο προς τη Διεύθυνση Καθαρισμού του δήμου με το οποίο ζητείται να γίνει αποκομιδή κατασχεμένων αντικειμένων που αποφασίστηκε να καταστραφούν. Και ενώ αναφέρεται ότι πρόκειται, μεταξύ άλλων, για διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά και σκαφτικά εργαλεία, κράνη, πλαστά διαβατήρια, αλλά και δύο τραπέζια, πουθενά δεν γίνεται λόγος για πυρομαχικά. Αντίθετα, σημειώνεται ότι τα υλικά βρίσκονται σε σακούλες και μεγάλα χαρτοκιβώτια, και ζητείται να διατεθεί μεγάλο φορτηγό για τη μεταφορά τους.

Μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά «χτένιζαν» τον ΧΥΤΑ όπου έγινε η έκρηξη για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν και άλλα ύποπτα κιβώτια, ενώ η αστυνομία ακινητοποίησε και δύο ακόμα οχήματα που επρόκειτο να εκτελέσουν το ίδιο δρομολόγιο κουβαλώντας σακούλες και κιβώτια από τα δικαστήρια.