18 Οκτώβριος 2017, 00:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2017, 23:56

Tι είναι το Στούντιο Ηλεκτρονικής Μουσικής του WDR στη Γερμανία;

  • Tι είναι το Στούντιο Ηλεκτρονικής Μουσικής του WDR στη Γερμανία;

Την 66η επέτειο από την ίδρυση του Στούντιο Ηλεκτρονικής Μουσικής, που θεωρείται το πρώτο μοντέρνο στούντιο μουσικής γιορτάζει σήμερα η Google.  Το στούντιο για την Ηλεκτρονική Μουσική του Δυτικού Γερμανικού Ραδιοφώνου (Κολέγιο Γερμανίας) στη Κολωνία εκτός του ότι ήταν το πρώτο του είδους του στον κόσμο, αντικατοπτρίζει την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής μουσικής στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα. Εξελίχθηκε σε «παράδεισο» πρωτοπόρων μουσικών και παραγωγών από όλο τον κόσμο.

Είναι εκεί που ηλεκτρονικοί ήχοι «ανακατεύτηκαν» για να δημιουργήσουν ένα εντελώς καινούριο είδος μουσικής που αγαπήθηκε πολύ.

Η ιδέα για τη δημιουργία του στούντιο ανήκει στους συνθέτες Werner Meyer-Eppler, Robert Beyer και Herbert Eimert. Οι καλλιτέχνες που πέρασαν από το στούντιο δημιούργησαν πρωτοποριακούς ήχους και μίξεις, χρησιμοποιώντας νέο εξοπλισμό και τεχνική σύνθεση. Μέχρι το 2000 το στούντιο εξακολουθούσε να πειραματίζεται, να δοκιμάζει τα όρια της ηλεκτρονικής μουσικής και να δημιουργεί νέους ήχους και ιδέες.