17 Οκτώβριος 2017, 18:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2017, 10:09

Πάτρα: Ακρωτηριάστηκε εργαζόμενος στην καθαριότητα – Κουτί εξερράγη στα χέρια του

  • Πάτρα: Ακρωτηριάστηκε εργαζόμενος στην καθαριότητα – Κουτί εξερράγη στα χέρια του
    Η κοντόκανη που βρισκόταν μέσα στο χαρτόκουτο που μετακίνησε ο υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Πατρέων

Την αριστερή του παλάμη φαίνεται ότι έχασε ο 52χρονος υπάλληλος του Δήμου Πατρέων, στα χέρια του οποίου έσκασε ένα πακέτο που παραλήφθηκε από τα δικαστήρια της πόλης. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, υπάλληλοι στην καθαριότητα, έπειτα από αίτημα του Πρωτοδικείου Πάτρας, παρέλαβαν χαρτόκουτα που περιείχαν άχρηστο υλικό, και τα μετέφεραν στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας.

Ωστόσο, μέσα σε ένα χαρτόκουτο υπήρχαν μια κοντόκανη καραμπίνα, όπλα, κροτίδες, φυσίγγια κυνηγιού και αντιεροπορικά βλήματα. Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο thebest.gr ανέφερε ότι ο 52χρονος συνάδελφος του τράβηξε ένα από τα πακέτα και τότε έγινε η έκρηξη. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Κορδάς σημείωσε ότι στο σημείο της έκρηξης είδε χαρτιά και σφαίρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον ΧΥΤΑ πήγαν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας Πατρών.

Ερωτηματικό παραμένει ποιος έδωσε την εντολή το κατασχεμένο υλικό να μην παραληφθεί από τον Στρατό, όπως προβλέπεται, προκειμένου στη συνέχεια να καταστραφεί βάσει πρωτοκόλλου. Μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει αν αυτοί που ζήτησαν τη μεταφορά των χαρτόκουτων στον ΧΥΤΑ γνώριζαν τι περιείχαν.

Ο άτυχος υπάλληλος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο. Οι γιατροί, που προσπάθησαν να σώσουν το χέρι του, εκτιμούν ότι θα χρειαστεί να υποβληθεί σε επιπλέον επεμβάσεις για να του τοποθετηθεί προσθετικό μέλος. Στο νοσοκομείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Σε ανακοίνωσή του ο δήμος τονίζει ότι θα ζητήσει την απόδοση ευθυνών για τις αιτίες που οδήγησαν στο σοβαρό τραυματισμό του υπαλλήλου καθαριότητας.