17 Οκτώβριος 2017, 20:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2017, 19:41

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής για το γήπεδο της ΑΕΚ στο ΣτΕ

  • Αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής για το γήπεδο της ΑΕΚ στο ΣτΕ
    (Φωτ.: AK Associates Architects)

Προγραμματισμένη για την Τετάρτη 18/10 ήταν η εκδίκαση της προσφυγής κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου της ΑΕΚ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ωστόσο η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 7 Φεβρουαρίου 2018.

Πρόκειται για την προσφυγή που κατέθεσαν δύο ιδιώτες κατά της ΜΠΕ του έργου.

Ωστόσο, η εν λόγω μελέτη έχει πάρει την έγκριση του υπουργείου Περιβάλλοντος και συμπεριλήφθηκε στον φάκελο έκδοσης της άδειας της «Αγιά Σοφιάς».

Εισηγητής στην υπόθεση ανέλαβε ο κ. Χρήστος Ντουχάνης, ο οποίος ήταν εισηγητής και στην προηγούμενη προσφυγή κατά του γηπέδου της ΑΕΚ, όταν η ολομέλεια του ΣτΕ δικαίωσε την ΑΕΚ, κρίνοντας συνταγματικό τον νόμο για το γήπεδο.

Στην Ένωση επικρατεί αισιοδοξία, θεωρώντας ότι θα δικαιωθούν, ωστόσο υπάρχει δυσφορία για την αναβολή της εκδίκασης για τον προσεχή Φεβρουάριο. Αυτή η εξέλιξη πάντως δεν επηρεάζει τις εργασίες στη Νέα Φιλαδέλφεια, που συνεχίζονται κανονικά.

Παράλληλα, σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών «Άλλη Εντελώς Κατάσταση» εναντίον του Άρη Βασιλόπουλου και του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για το γήπεδο της ΑΕΚ. Σε αυτή αναφέρει ότι θα συνεχίσει τη δικαστική μάχη εναντίον του δημάρχου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ως  κίνηση πολιτών, που ζει και αναπνέει για το μεγάλο έργο της ανέγερσης του νέου γηπέδου στα ιερά χώματα της ομάδας μας, κρίναμε σκόπιμο να επανέλθουμε μετά από πέντε μήνες, για να προειδοποιήσουμε (μετά και τις τελευταίες εξελίξεις) όλους όσοι εξακολουθούν να πολεμούν με λυσσαλέο τρόπο αυτό το τεράστιο project.

Είμαστε ΕΔΩ, άγρυπνοι φρουροί της ιδέας που θα δώσει πνοή στον εμπορικό κόσμο του δοκιμαζόμενου από την οικονομική κρίση δήμου μας και που θα γιγαντώσει την ομάδα μας, με την επιστροφή της στον τόπο που γεννήθηκε και μεγαλούργησε.

Είμαστε ΕΔΩ. Σας παρακολουθούμε καθημερινά, καταγράφουμε κάθε υπόγεια και ύπουλη κίνηση σας, που έχει ως στόχο να κρατήσει θαμμένα τα όνειρά μας στα μπάζα.

Είμαστε ΕΔΩ. Δεν φύγαμε ποτέ, δεν επαναπαυθήκαμε στιγμή κι ας μπήκαν οι μπουλντόζες στη γη μας,  γιατί γνωρίζουμε ότι απέναντι μας βρίσκονται άνθρωποι χωρίς μπέσα, έτοιμοι να "χτυπήσουν" εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

Ως Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών δεσμευόμαστε ενώπιον των εκατομμυρίων φίλων της ΑΕΚ αλλά και των χιλιάδων συμπολιτών μας στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας που ζουν για την ημέρα που θα επιστρέψει η ομάδα στο σπίτι της, ότι θα μας βρίσκετε απέναντί σας μέχρι να ανατείλει ο ήλιος από τη Δύση. Μια ολόκληρη ζωή.

»Δεν θα μπούμε στις λεπτομέρειες που αφορούν στο νέο, βρώμικο, χτύπημά σας. Απλά θα σημειώσουμε δυο πράγματα.

Πρώτον: Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν προκαλούν μόνο τους γέλωτες, αλλά την έκπληξη όσων ακούν αυτά που λένε τουλάχιστον εκείνων που δεν αποτελούν τους ομοίους τους, οι οποίοι ακολουθούν το εξυπνακίστικο, την παραδοξολογία και τον σνομπισμό! Αυτό που παρακολουθήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένα τσουνάμι προπαγάνδας με στόχο το πλήρες αναποδογύρισµα της λογικής και της πραγματικότητας. Ειπώθηκαν ψέματα και ανακρίβειες για την υπογειοποίηση. Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια που δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα 'λεγαν (Μενέλαος Λουντέμης).

Δεύτερον: Αρχικά το πρόβλημά σας ήταν το γήπεδο και όχι το έργο της υπογειοποίησης, το οποίο και υποστηρίζατε. Τώρα που ξεκίνησε το γήπεδο, έχετε πρόβλημα με την υπογειοποίηση.

Γνωρίζουμε τα κίνητρα σας, ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει πίσω από τις κουρτίνες, αλλά δεν είναι της παρούσης να σας ξεσκεπάσουμε. Αυτό που προέχει τώρα είναι να τελειώσουμε και με τα νέα καραγκιοζιλίκια σας. Κι όταν ξεπεραστούν κι αυτά τα εμπόδια θα ξεκινήσει το πάρτι…

Θέλουμε το τέλος σας σε αυτή τη ιστορία να είναι αργό και μαρτυρικό και επειδή δεν απευθυνόμαστε σε κοινό νου, αλλά σε βλάκες εννοούμε ρητά και κατηγορηματικά ότι θα βλέπετε την Αγία ΣΟΦΙΑ να χτίζεται στη διάρκεια της υπόλοιπης θητείας σας. Το τέλος που πραγματικά σας αξίζει.

Ραντεβού στα δικαστήρια και όχι στα γουναράδικα. Ξανά και ξανά. Μέχρι να γονατίσετε οικονομικά (και ας έχετε και ΧΟΡΗΓΟ) μέσα στο σπίτι της Δικαιοσύνης.

Υ.Γ1.Όσο για σένα βλακοειδές σταλινικό φασιστοειδή που -τρομάρα σου- θέλεις να αυτοαποκαλείσαι αριστερός… από πότε βρε «τίποτα» είναι μαύρη μέρα για τον Δήμο μας η ομόφωνη ψήφιση -ομόφωνα παρακαλώ- ενός ψηφίσματος του 2013, όταν δεν ήσουν ούτε καν παρών, αλλά είχες πάει στο χωριό σου, έστω και αν αυτό αφορά την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, όπως τόλμησες να ξεστομίσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο;

ΥΓ2.Τα σκουπιδιάρικα και την εγκατάσταση από το άλσος, που βρωμάει και δεν μπορούμε να ανασάνουμε αλλά και που υποχρεούσαι να μεταφέρεις, πότε σκέφτεσαι να το κανείς; Α,ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ να σε ρωτήσουμε, ρε δήμαρχε της μειοψηφίας, τα μεταβίβασες τα αυτοκίνητα; Διόρθωσέ τις λίγο σύντομα όλες αυτές τις παρανομίες σου γιατί πάλι σε έξοδα θα μας βάλεις! Και ο εισαγγελέας θα σε καλέσει πάλι!».