18 Οκτώβριος 2017, 10:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτώβριος 2017, 10:57

Ρατοπούλεια 2017: Βραβεύτηκαν αριστούχοι μαθητές ποντιακής καταγωγής (βίντεο)

  • Ρατοπούλεια 2017: Βραβεύτηκαν αριστούχοι μαθητές ποντιακής καταγωγής (βίντεο)
  • Ρατοπούλεια 2017: Βραβεύτηκαν αριστούχοι μαθητές ποντιακής καταγωγής (βίντεο)

Με θέμα «Ευρώπη-Τουρκία. Εξελίξεις-Προοπτικές. Η διασφάλιση των συμφερόντων Ελλάδας και Κύπρου» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ρατοπούλεια 2017» από την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Η εκδήλωση-θεσμός για την τοπική κοινωνία που πραγματοποιείται τα τελευταία είκοσι τέσσερα χρόνια, συγκέντρωσε και φέτος το ενδιαφέρον του κόσμου γεμίζοντας την αίθουσα.

Στην έναρξη βραβεύτηκαν οι αριστούχοι μαθητές ποντιακής καταγωγής της Β΄ Λυκείου της περιοχής με έπαινο και συμβολικό χρηματικό ποσό από το καταπίστευμα που παραχώρησε ο αείμνηστος πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Μενέλαος Ρατόπουλος, εις μνήμην της κόρης του Σοφίας.


(Βίντεο: Ράδιο Λέχοβο)

Αργότερα το λόγο πήραν οι προσκεκλημένοι από τη Λέσχη ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης, Κώστας Χρυσόγονος και Γιώργος Κύρτσος, οι οποίοι ανέλυσαν το θέμα και δέχθηκαν και ερωτήσεις από το κοινό.

«Θα ήθελα την ενεργό συμμετοχή και βοήθεια όλων των ευρωβουλευτών όσον αφορά το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου», είπε ολοκληρώνοντας το λόγο του ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας, Αναστάσιος Αντωνιάδης.

  • Φωτογραφίες: Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας.