17 Οκτώβριος 2017, 16:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτώβριος 2017, 00:08

Ρωσικό ντοκιμαντέρ για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή (βίντεο)

Στη ρωσική κρατική τηλεόραση προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για το σχέδιο «εξουδετέρωσης» του Κώστα Καραμανλή το 2009, όταν ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας. Σύμφωνα με την έρευνα του καναλιού, η ρωσική FSB αποκάλυψε συνομιλία πρακτόρων της CIA για την «εξουδετέρωση» του Έλληνα πρωθυπουργού το 2009 από το αξίωμα του, καθώς και τον επικείμενο θάνατό του.

Η στροφή του πολιτικά προς τη Ρωσία και η συμφωνία συμμετοχής της Ελλάδας στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη έβαλαν τον Καραμανλή στο στόχαστρο

Στο σχέδιο συμμετείχαν τουλάχιστον επτά τρομοκρατικές ομάδες, εκ των οποίων οι τρεις ειδικεύονταν σε κλοπές και απαγωγές εύπορων επιχειρηματιών, ενώ τέσσερις ομάδες ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του χάους των δρόμων. Μάλιστα, γίνεται αναφορά στα επεισόδια που τάραξαν την Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2008, μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ξένοι… εισβολείς πυροδοτούσαν την ένταση.

Στο ντοκιμαντέρ γίνεται λόγος για πολιτικό θρίλερ που θυμίζει τις κατασκοπευτικές ιστορίες του Τζον Λε Καρέ και αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στην εξωτερική πολιτική του, προσπαθεί να έρθει πιο κοντά στη Ρωσία σε πολλές καίριες κατευθύνσεις. Από την αύξηση του όγκου των συναλλαγών μέχρι την αγορά όπλων. Ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν "φίλο του" και η Μόσχα ήταν πλέον στρατηγικός συνεργάτης του.

»Αλλά το κύριο θέμα ήταν ο τομέας της ενέργειας και ο Καραμανλής υποστήριξε τη συμμετοχή της Ελλάδας στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και στον αγωγό South Stream. Αυτός ήταν ένας αγωγός φυσικού αερίου για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου στη νότια και κεντρική Ευρώπη».