18 Οκτώβριος 2017, 08:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2017, 15:46

Η Κατερίνη υποδέχεται την εικόνα της Παναγίας Σουμελά

  • Η ΠΟΕ επαναφέρει το θέμα της διοίκησης της Μονής της Παναγίας Σουμελά
    (Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Την προστάτιδα του ποντιακού ελληνισμού, την ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν οι κάτοικοι της Κατερίνης, καθώς τα επόμενα 24ωρα μεταφέρεται στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα όπου θα παραμείνει για αρκετές ημέρες. Η υποδοχή του ιστορικού κειμηλίου γίνεται κατόπιν πρωτοβουλίας της Μητρόπολης Κατερίνης, με την υποστήριξη του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά».

Η εικόνα θα φτάσει στην Κατερίνη την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στις 18:00, και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

Η υποδοχή θα γίνει από τον μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιο, συνοδεία αγημάτων, τοπικών φορέων, ποντιακών και πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής και πλήθους πιστών, στη διασταύρωση των οδών Ενιπέως, Βασιλέως Ηρακλείου και Θεόφιλου Καΐρη.

Με λιτανεία η εικόνα θα φτάσει στον ναό του Αγίου Σάββα όπου και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Για όλη τη διάρκεια της παραμονής της έχουν προγραμματιστεί θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης, με πιο σημαντική την μουσικοχορευτική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 22 Οκτωβρίου μετά τη Θεία Λειτουργία ο Ποντιακός Σύλλογος «Παναγία Σουμελά» και ο Σύλλογος «Νοσταλγοί της παράδοσης», στο προαύλιο του ναού.

  • Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ.
  • Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 07:00 μέχρι τις 22:00, και θα τελούνται καθημερινά ακολουθίες.