17 Οκτώβριος 2017, 16:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2017, 15:19

Με επίκεντρο τον Πόντο, νέοι ποντιακής καταγωγής από τη Γερμανία και τη Γεωργία ένωσαν τις δυνάμεις τους

  • Με επίκεντρο τον Πόντο, νέοι ποντιακής καταγωγής από τη Γερμανία και τη Γεωργία ένωσαν τις δυνάμεις τους
  • Με επίκεντρο τον Πόντο, νέοι ποντιακής καταγωγής από τη Γερμανία και τη Γεωργία ένωσαν τις δυνάμεις τους

Νέοι ποντιακής καταγωγής από τη Γερμανία και τη Γεωργία ένωσαν τις δυνάμεις τους αναδεικνύοντας τον πολιτισμό του Πόντου μέσω ενός σεμιναρίου ποντιακών χορών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στην Τιφλίδα.

Το διήμερο αφιερώθηκε στις ποντιακές ενδυμασίες, στα μουσικά όργανα και τους χορούς του Πόντου.

Πέντε νέοι της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ) ταξίδεψαν στη Γεωργία προκειμένου να συνευρεθούν με νέους που διψούν για καθετί ποντιακό. Τα μέλη της Ένωσης Ελληνικής Νεολαίας της Γεωργίας υποδέχθηκαν τους νέους από τη Γερμανία στην Τιφλίδα, όπου με την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδης» πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο ποντιακών χορών.

Οι νέοι Έλληνες της Γεωργίας είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τους ήχους της ποντιακής λύρας, του κεμανέ και του αγγείου, να τραγουδήσουν ποντιακά τραγούδια και να μάθουν πάνω από είκοσι ποντιακούς χορούς από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της ΟΣΕΠΕ. Σε όλους όσοι συμμετείχαν απονεμήθηκε έπαινος, και το σεμινάριο έληξε όπως θα έπρεπε, με ένα ποντιακό παρακάθ', όπου οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν μαζί και εξέφρασαν την επιθυμία τους να επαναληφθεί ένα τέτοιο σεμινάριο μελλοντικά.

  • Φωτογραφίες: Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας.
Συλλογοι