17 Οκτώβριος 2017, 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2017, 12:00

Περήφανα Ποντιόπουλα χόρεψαν στο 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (βίντεο)

  • (Βίντεο: Κωνσταντίνος Μαυρίδης)

Περήφανα παιδικά πρόσωπα, μικρά παιδιά που ντυμένα με ποντιακές φορεσιές έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό πάνω στη σκηνή, πλημμύρισε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου το κλειστό γυμναστήριο της Πτολεμαΐδας, στο πλαίσιο του 3ου Παιδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχε αναλάβει, όπως κάθε χρόνο, ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας.

Τις χορευτικές τους δυνατότητες έδειξαν στο κοινό δεκατρείς ποντιακοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής, τιμώντας τα Ελευθέρια της Πτολεμαΐδας.

Οι εκατοντάδες θεατές που κατέκλυσαν το κλειστό γυμναστήριο Πτολεμαΐδας καμάρωσαν, θαύμασαν και χειροκρότησαν τους λιλιπούτειους χορευτές, οι οποίοι από πολύ μικροί μαθαίνουν να διατηρούν ζωντανή την παράδοση και να κρατούν ψηλά, με περηφάνια, τη σημαία του Πόντου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρέλαση των χορευτών και τα λάβαρα των συλλόγων που παρευρέθηκαν στο Φεστιβάλ. Τη σκυτάλη πήρε το τμήμα ποντιακής λύρας του Συλλόγου Πτολεμαΐδας και ακολούθησε η χορωδία του συλλόγου που ερμήνευσε το τραγούδι «Λεμόνα». Τα χορευτικά τμήματα των ποντιακών συλλόγων ολοκλήρωσαν την εκδήλωση με ποντιακούς χορούς, εισπράττοντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Στο Φεστιβάλ πήραν μέρος –μεταξύ άλλων– χορευτικά συγκροτήματα των ποντιακών συλλόγων Κλείτους Κοζάνης, Λευκόβρυσης, Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου, Πύργων, Καρυοχωρίου, Αμυνταίου, Ασβεστόπετρας, Πενταβρύσου, Περδίκα κ.ά.