14 Οκτώβριος 2017, 22:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2017, 22:11

Νέα μεγάλη διάκριση για την Στεφανίδη – Αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2017

  • Νέα μεγάλη διάκριση για την Στεφανίδη – Αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2017

Μια ακόμη μεγάλη βραδιά έζησε σήμερα ο ελληνικός στίβος χάρη στην σπουδαία Κατερίνα Στεφανίδη. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου στο επί κοντώ αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017. Έγινε η πρώτη Ελληνίδα που καταφέρνει να αποσπάσει το συγκεκριμένο τίτλο και να μπει στο πάνθεον του ευρωπαϊκού στίβου.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας έγινε στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στη διάρκεια του Γκαλά που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με αφορμή την ανάδειξη των κορυφαίων της χρονιάς.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο ήταν φαβορί για τον τίτλο στις Γυναίκες καθώς είχε σαφές προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της (Τιαμ, Βλόνταρτσικ, Λασιτσκένε). Και φυσικά όχι άδικα. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 στο επί κοντώ έκανε εκπληκτική χρονιά, στη διάρκεια της οποίας κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού), αναδείχθηκε νικήτρια στη σειρά αγώνων Diamond League, ενώ το 4,91 μ. με το οποίο επικράτησε στο Λονδίνο, αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ και κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Στους Άνδρες τον τίτλο του κορυφαίου πήρε ο Γερμανός Γιόχαν Βέτερ (ακοντισμός). Στους τρεις φιναλίστ για την ανάδειξη του «ανερχόμενου αθλητή» έφτασε ο πρωταθλητής του μήκους Μίλτος Τεντόγλου. Ο ελληνικός στίβος είχε σήμερα την τιμητική του για έναν ακόμη λόγο, αφού ο Γιώργος Πομάσκι κατέκτησε το βραβείο προπονητικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (ΕΑΑ).