13 Οκτώβριος 2017, 21:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτώβριος 2017, 21:37

Σιωπηλή διαμαρτυρία δικηγόρων έξω από γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

  • Σιωπηλή διαμαρτυρία δικηγόρων έξω από γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
    Μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του δολοφονηθέντος Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε τα μέλη του σε σιωπηλή διαμαρτυρία, έξω από γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οδό Ασκληπιού 154, όπου το βράδυ της Παρασκευής συγκεντρώθηκαν δεκάδες άτομα. Νωρίτερα, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τηρήθηκε κατά την έναρξη της συνεδρίασης της μείζονος ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επίσης, πανελλαδικά οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, 16 και 17 Οκτωβρίου 2017. Πάντως, οι δικηγόροι της Αθήνας έχουν κατέλθει σε επταήμερη αποχή, από σήμερα έως την ερχόμενη Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017. Την απόφαση για πανελλαδική αποχή έλαβε η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του 52χρονου δικηγόρου.

Ακόμη, ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδας, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η βάρβαρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εξαίρετου φίλου και νομικού, γνωστού για το ήθος, την ευπρέπεια και τον επαγγελματισμό του, αποστερεί την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη νομική επιστήμη την οποίαν υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια».

Την ίδια ώρα, το κουβάρι της υπόθεσης της άγριας δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου επιχειρούν να ξεμπλέξουν οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες φέρεται να έχουν αφήσει πίσω ίχνη DNA. Τα στοιχεία έχουν ήδη μεταφερθεί στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ και εξετάζονται. Ακόμη, κομβικής σημασίας είναι η κατάθεση του συνεργάτη του άτυχου δικηγόρου, ο οποίος λέγεται ότι είδε τους δράστες. Περισσότερο φως στην υπόθεση ίσως ρίξουν και βίντεο που καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας υποκαταστήματος τράπεζας που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το δικηγορικό γραφείο.