12 Οκτώβριος 2017, 18:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτώβριος 2017, 17:51

60.000 ευρώ για το συμβόλαιο θανάτου του ζευγαριού στο Περιστέρι

  • Πυροβολισμοί στο Περιστέρι – Δύο τραυματίες
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Μια πρωτοφανή περίπτωση στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά χειρίστηκε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, καθώς, όπως εξήγησε ο διευθυντής Χρήστος Παπαζαφείρης, στα 35 χρόνια που βρίσκεται στην υπηρεσία πρώτη φορά είδε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς μιας ανθρωποκτονίας να ομολογούν το ποσό του συμβολαίου θανάτου.

Τα ξημερώματα της 3ης Φεβρουαρίου οι δράστες μπήκαν στο διαμέρισμα οικογένειας Αλβανών στο Περιστέρι, στην οδό Ολύμπου 23, και πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 53χρονο και τη σύζυγό του.

Την ώρα της δολοφονίας στο διαμέρισμα βρίσκονταν η 17χρονη κόρη του ζευγαριού, την οποία οι δράστες δεν πείραξαν, και ο 28χρονος γιος που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και τον οποίο χτύπησαν στο πρόσωπο.

Για τη διπλή ανθρωποκτονία συνελήφθησαν ένας 29χρονος Αλβανός και δύο Έλληνες 32 και 30 ετών που είναι οι φυσικοί αυτουργοί, και ένας 46χρονος Αλβανός που πλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου. Αναζητείται ένας ακόμα 53χρονος Αλβανός που επίσης θεωρείται ηθικός αυτουργός.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο ηθικοί αυτουργοί χρωστούσαν πολλά χρήματα στο 53χρονο θύμα, το οποίο είχε επαφές με Αλβανούς που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια κάνναβης. Μέσα στο διαμέρισμα του ζευγαριού βρέθηκαν 9.500 ευρώ σε μετρητά, ενώ οι Αρχές εκτιμούν ότι η σύζυγος δολοφονήθηκε προκειμένου να μην υπάρχουν μάρτυρες, καθώς θεωρείται ότι γνώριζε τους δράστες.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ένα σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι ο 53χρονος που δολοφονήθηκε τέσσερις ημέρες προτού εκτελεστεί το συμβόλαιο θανάτου είχε πάει στο Α’ Τμήμα Ασφάλειας Αιγάλεω για να καταγγείλει την παράνομη δραστηριότητα των μετέπειτα φυσικών και ηθικών αυτουργών, αλλά στη συνέχεια, όπως φαίνεται, άλλαξε γνώμη και αποχώρησε, χωρίς να τους κατονομάσει. Στη γειτονιά του στο Περιστέρι γνώριζαν ότι έκανε μεροκάματα κυρίως στην οικοδομή, ενώ η σύζυγός του έμενε στο σπίτι και φρόντιζε το γιο τους.

Ο 29χρονος Αλβανός που συνελήφθη ως φυσικός αυτουργός έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης για τα αδικήματα, μεταξύ άλλων, της ληστείας, των κλοπών κατ’ εξακολούθηση, της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Παράλληλα, ο 53χρονος Αλβανός, που αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί, έχει κατηγορηθεί για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η δραστηριότητα της οποίας συνίσταται στη διάπραξη «κατά παραγγελία» ανθρωποκτονιών, καθώς και στην τέλεση ληστειών και εκβιάσεων. Επίσης, εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για διεύθυνση εγκληματικής ομάδας, εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.