12 Οκτώβριος 2017, 17:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτώβριος 2017, 17:08

Πώς θα γράψεις το όνομά σου στον Άρη

  • Ο Πούτιν στέλνει αποστολή στον πλανήτη Άρη μέσα στο 2019
    (Φωτ.: EPΑ / ESA)

Η NASA έχει προγραμματίσει για τον Μάρτιο του 2018 την αποστολή στον Άρη του ρομποτικού εξερευνητή InSight. Το ρομπότ θα φέρει πάνω του και ένα μικροτσίπ στο οποίο θα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ονόματα απλών ανθρώπων που θέλουν με αυτόν τον τρόπο να δηλώσουν την παρουσία τους στον Άρη. Η διαδικασία συλλογής ονομάτων είχε γίνει το 2015 και περίπου 830 χιλιάδες άνθρωποι είχαν βάλει το όνομα τους στην σχετική λίστα.

Τώρα η NASA ανακοίνωσε ότι ανοίγει εκ νέου τη διαδικασία, ώστε όποιος το επιθυμεί να δηλώσει το όνομα του για να ταξιδέψει με το ρομπότ στον Άρη.

Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι την 1η Νοεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν το όνομά τους διεύθυνση https://mars.nasa.gov/syn/insight .

Το InSight (Ιnterior Exploration using Seismic Investigations Geodesy and Heat Transport), που κατασκευάσθηκε από την εταιρεία Lockheed Martin, θα «καθήσει» στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη και θα πραγματοποιήσει αναλύσεις στο υπεδάφος του. Το βασικό του όργανο θα μελετήσει την ταχύτητα διάδοσης σεισμικών κυμάτων στο υπέδαφος προκειμένου να αποκαλύψει την εσωτερική δομή του πλανήτη.

Κάτι τέτοιο αποτελεί διακαή πόθο των επιστημόνων, προκειμένου να ανακαλύψουν τα γεωλογικά μυστικά του γειτονικού πλανήτη, αλλά επίσης για να εξάγουν γενικότερα συμπεράσματα σχετικά με το σχηματισμό των βραχωδών πλανητών στο ηλιακό μας σύστημα.

Πηγή: tovima.gr