12 Οκτώβριος 2017, 14:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτώβριος 2017, 14:22

Ο ΟΠΑΠ κορυφαία εταιρεία της Ελλάδας στην εταιρική υπευθυνότητα

  • Ο ΟΠΑΠ κορυφαία εταιρεία της Ελλάδας στην εταιρική υπευθυνότητα
    Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος ΕΒΕΑ, Καμίλ Ζίγκλερ, εκτελεστικός πρόεδρος ΟΠΑΠ, Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημοκρατικής Συμπαράταξης-ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Β΄ Αθηνών
  • Ο ΟΠΑΠ κορυφαία εταιρεία της Ελλάδας στην εταιρική υπευθυνότητα
    Καμίλ Ζίγκλερ, εκτελεστικός πρόεδρος ΟΠΑΠ
  • Ο ΟΠΑΠ κορυφαία εταιρεία της Ελλάδας στην εταιρική υπευθυνότητα
    Ντάμιαν Κόουπ, διευθύνων σύμβουλος ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος ΕΒΕΑ

Ο ΟΠΑΠ αναδείχθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) κορυφαία εταιρεία στην Ελλάδα το 2017, στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας. Σε αναγνώριση των δράσεων και αποτελεσματικών παρεμβάσεών του σε υγεία, αθλητισμό και απασχόληση, ο ΟΠΑΠ τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ με το Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, των κομμάτων, της πολιτείας, επιχειρηματικών φορέων και πλήθους επιχειρηματιών.

Το βραβείο του ΟΠΑΠ παρέλαβε ο εκτελεστικός πρόεδρος Καμίλ Ζίγκλερ, ο οποίος δήλωσε: «Εδώ και 59 χρόνια ο ΟΠΑΠ αποτελεί ζωντανό και αναπόσπαστο κύτταρο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, με την κοινωνική προσφορά να αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία μας. Η στρατηγική μας για την εταιρική υπευθυνότητα βασίζεται στους πυλώνες της υγείας, του αθλητισμού και της απασχόλησης, με επίκεντρο τους νέους – το μέλλον της χώρας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το έργο της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας, που στηρίζει στην πράξη τα παιδιά, τους γονείς τους και το ιατρικό προσωπικό. Επίσης, επενδύουμε στο μέλλον του αθλητισμού μέσω του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, με στόχο να βοηθήσουμε τα παιδιά να γίνουν καλοί αθλητές σήμερα και καλύτεροι πολίτες αύριο.

»Τέλος, μέσα από το πρόγραμμα Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ στεκόμαστε δίπλα σε είκοσι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ώστε να αναπτυχθούν, να στηρίξουν την οικονομία και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του ΟΠΑΠ που εργάζονται για την υλοποίηση της στρατηγικής μας, για την αφοσίωση και τη δέσμευσή τους. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΕΒΕΑ γι’ αυτήν τη διάκριση και να συγχαρώ και τους άλλους νικητές».


Οι βραβευθέντες του ΕΒΕΑ

Τα βραβεία του ΕΒΕΑ απονέμονται στις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για το όραμα, τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφειά τους. Τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν σε 12 επιχειρήσεις ως επιβράβευση της πορείας τους και ως κίνητρο για την περαιτέρω προώθηση της εν γένει επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.