12 Οκτώβριος 2017, 11:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτώβριος 2017, 11:14

Στο ΣτΕ και πάλι το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

  • Χώμα από τις αλησμόνητες πατρίδες θα ενισχύσει τα τείχη της Αγια-Σοφιάς
    (Φωτ.: akyratsous.com)

Παρά το γεγονός ότι έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες οι εργασίες στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για την Αγια-Σοφιά, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έχει ακόμα… ξεμπερδέψει με τη Δικαιοσύνη. Στις 18 Οκτωβρίου πρόκειται να εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η δεύτερη προσφυγή που κατατέθηκε πριν από μήνες και αφορά τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία όμως έχει εγκριθεί και έχει μπει στο φάκελο για την άδεια για το γήπεδο.

Στην Ένωση καλούνται να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις και σχετικά με το θέμα που άνοιξε με την αγωγή κατά του παραχωρητηρίου που έκαναν μέλη που διαγράφηκαν από την Ερασιτεχνική.

Απόψε συνεδριάζει και το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας για να γνωμοδοτήσει σχετικά με το έργο της υπογειοποίησης. Εκτός απροόπτου η απάντηση αναμένεται να είναι αρνητική, καθώς η δημοτική Αρχή έχει ήδη κυκλοφορήσει φυλλάδια που αναδεικνύουν τα προβλήματα που θα δημιουργήσει το πρότζεκτ στην καθημερινότητα των πολιτών.

Οι απαντήσεις της ΑΕΚ
Στην ΠΑΕ ΑΕΚ, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον αθλητικό Τύπο, εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν κανονικά την υλοποίηση του σχεδίου για την Αγια-Σοφιά. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι άνθρωποι της Ένωσης έχουν αποφασίσει ότι θα πρέπει μέχρι τέλους να προχωρήσουν χωρίς ίχνος συναίνεσης από το Δήμο, ενώ σε ό,τι αφορά το ΣτΕ, μετά και την πρώτη απόφαση της Ολομέλειας, εκτιμάται ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα. «Κάτι που ισχύει για μια προσφυγή που έχει γίνει στη Διεύθυνση Δασών», συμπληρώνουν.

Σχετικά με το παραχωρητήριο, τις τελευταίες ημέρες γίνονται συνεχείς συσκέψεις ώστε να αποφασιστεί ο πιο στιβαρός νομικά δρόμος, ώστε να ανατραπεί η απόφαση στην εκδίκαση της έφεσης.