12 Οκτώβριος 2017, 12:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτώβριος 2017, 12:09

Το ποντιακό ζήτημα σε πρώτο πλάνο – Τι θα συζητηθεί στο συνέδριο της ΟΣΕΠΕ στο Ευρωκοινοβούλιο

  • Το ποντιακό ζήτημα σε πρώτο πλάνο – Τι θα συζητηθεί στο συνέδριο της ΟΣΕΠΕ στο Ευρωκοινοβούλιο

Συνέδριο στην καρδιά της Ευρώπης διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ) με σκοπό την προώθηση του ποντιακού ζητήματος, σε συνεργασία με το γραφείο του βουλευτή Θεόδωρου Ζαγοράκη και την υποστήριξη της ομάδας του Λαϊκού Κόμματος του Ευρωκοινοβουλίου. Η ημερίδα που θα διοργανώσει η ΟΣΕΠΕ έχει θέμα «Άυλη μνημειακή και χριστιανική πολιτιστική κληρονομιά στην Τουρκία σήμερα» και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, στις 14:30, σε κεντρική αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αναπτυχθούν εισηγήσεις από ιστορικούς, ευρωβουλευτές, εκπροσώπους ιδρυμάτων της Ευρώπης και ακαδημαϊκούς.

Για τις πολιτιστικές συνέπειες της Γενοκτονίας του ελληνισμού της Ανατολής και το διακύβευμα του μέλλοντος θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κυριακίδης (δρ Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), στην πολιτιστική κληρονομιά και ουσιαστική αποπεράτωση του εγκλήματος της Γενοκτονίας με στόχευση την ανάδειξη των άυλων πολιτιστικών θησαυρών του ελληνισμού στη σύγχρονη Τουρκία θα αναφερθεί ο Δημήτριος Κούρτης (δικηγόρος ειδικευόμενος στα θεμελιώδη δικαιώματα και στις ιδιωτικές διεθνείς διαφορές). Το θέμα «Να μοιραστούμε χριστιανικούς τόπους λατρείας για έναν οικουμενισμό της ζωής» θα αναπτύξει ο Claudio Monge (ιερέας) και το θέμα «Ένδειξη άρνησης ή ευκαιρία για επίλυση προβλημάτων» ο Otmar Oehring (συντονιστής διεθνούς θρησκευτικού διαλόγου στο πλαίσιο του ομαδικού πολιτικού διαλόγου και ανάλυσης του ιδρύματος Konrad Adenauer).