12 Οκτώβριος 2017, 08:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτώβριος 2017, 08:21

Σεισμός 5 βαθμών Ρίχτερ κοντά στη Σκύρο

  • Σεισμός 5,1 βαθμών Ρίχτερ στην Πάτρα
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 01:49, σήμερα τα ξημερώματα. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε υποθαλάσσια περιοχή του βορείου Αιγαίου, μεταξύ Σκύρου και Αλοννήσου. Αρχικά το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο έκανε λόγο για σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Από την πλευρά του, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο επιβεβαίωσε πως το μέγεθος της σεισμικής δόνησης ήταν 5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ορίζεται στα 31 χιλιόμετρα ανατολικά από το Πατητήρι Αλοννήσου ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 2 χιλιόμετρα και σε απόσταση 134 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Αθήνας.

Πάντως καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Σκύρου Μιχάλης Χατζηγιαννάκης μετά το σεισμό. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σημείωσε ότι «δεν έχουν καταγραφεί και δεν αναμένεται να καταγραφούν προβλήματα από τον σεισμό». «Ταρακουνηθήκαμε αλλά ο σεισμός κράτησε λίγα δευτερόλεπτα», είπε περιγράφοντας τη στιγμή της δόνησης. «Ευτυχώς που συμβαίνουν τέτοιου μεγέθους σεισμοί γιατί βρισκόμαστε στο ρήγμα της Ανατολίας», δήλωσε επίσης.