11 Οκτώβριος 2017, 23:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτώβριος 2017, 23:07

Απάντηση της ΕΠΟ στην ΠΟΕ για τις φανέλες με το μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Απάντηση της ΕΠΟ στην ΠΟΕ για τις φανέλες με το μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: Facebook / ΠΑΕ Ποντίων)

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) απάντησε σήμερα στην επιστολή που είχε αποστείλει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) την περασμένη Τετάρτη (4/10) σχετικά με την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων στις ομάδες Απόλλων Πόντου (Καλαμαριάς) και ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου, οι οποίες μέσα από τις εμφανίσεις τους πρόβαλαν το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Η ΕΠΟ, αφού αρχικά τονίζει πως «δεν είμαστε αρνητές της Γενοκτονίας των Ποντίων» και συμπληρώνει πως «εκτιμούμε απόλυτα το ενδιαφέρον σας και σεβόμαστε την ευαισθησία σας», στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «δεν δεχόμαστε επ ουδενί να μας καταλογίζεται, έστω και ως εικασία ή υπόνοια οποιαδήποτε σχετική μομφή ούτε για "υπερβάλλοντα ζήλο", πολλώ δε μάλλον για "σκοπιμότητα"».

Επίσης, η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως δεν υπονόησε ότι η φράση «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ», μπορεί να προσβάλλει τη δημόσια αιδώ. Αντίθετα, επαναλαμβάνει ότι αυτό που έθεσε ξεκάθαρα είναι ότι «η ποδοσφαιρική εμφάνιση μιας ομάδας δεν μπορεί να αποτελέσει πλατφόρμα για την προβολή οποιουδήποτε μηνύματος με πολιτικό, θρησκευτικό, κοινωνικό ή άλλο περιεχόμενο, ανεξάρτητα από τη βαρύτητα, το ιστορικό, κοινωνικό ή ηθικό υπόβαθρο που μπορεί να διαθέτει».


Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Τέλος, αναφέρει ότι σε καμία περίπτωση «δεν υποτιμήσαμε ούτε υποβαθμίσαμε το μήνυμα, ούτε την ιστορία πίσω του» αλλά τονίζει ότι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη Γενοκτονία των Ποντίων μπορεί να γίνει με πολλούς άλλους τρόπους, όχι όμως με την προβολή μηνυμάτων στις φανέλες των ομάδων.


Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

  • Πηγή: thrakisports.gr.