11 Οκτώβριος 2017, 19:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτώβριος 2017, 23:08

Eξαπάτησαν πάνω από 1.300 άτομα πουλώντας δήθεν επώνυμα παπούτσια μέσω ίντερνετ

  • Βρέθηκε σώα η 16χρονη Ειρήνη που είχε εξαφανιστεί στη Θεσσαλονίκη

Περιπτώσεις διαδικτυακής απάτης εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών, ηλικίας 62, 43, 39 και 34 ετών, για κατ’ επάγγελμα απάτη μέσω διαδικτυακών αγορών. Συγκεκριμένα, αναρτούσαν παραπλανητικές αγγελίες πώλησης επώνυμων υποδημάτων σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές. Μέσω αντικαταβολής έστελναν στους αγοραστές απομιμητικά υποδήματα ευτελούς αξίας.

Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να εξαπατήσουν πάνω από 1.300 άτομα και να αποκομίσουν παράνομο κέρδος που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, διαχειρίζονταν συνολικά επτά λογαριασμούς (προφίλ) σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αναρτούσαν παραπλανητικές αγγελίες πώλησης επώνυμων υποδημάτων με φωτογραφίες, σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές, ενώ στους αγοραστές που πραγματοποιούσαν τις παραγγελίες, έστελναν μέσω εταιρειών μεταφορών, απομιμήσεις των υποδημάτων, η πληρωμή των οποίων γινόταν με αντικαταβολή κατά την παραλαβή τους.

Τα παραπάνω άτομα φέρονταν ως ιδιοκτήτες εταιρειών εμπορίας υποδημάτων είτε με έδρα την Βουλγαρία και παράρτημα στην Αττική, είτε με έδρα σε περιοχές της Αττικής, όπου διαπιστώθηκε μετά από έρευνες σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αργυρούπολης και του Τμήματος Ασφάλειας Αγίας Βαρβάρας, ότι δεν υφίστανται επιχειρήσεις και καταστήματα στις δηλωμένες διευθύνσεις.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι κατάφεραν και εξαπάτησαν το τελευταίο εξάμηνο, συνολικά 1.353 αγοραστές, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό κέρδος που ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 100.556,50 ευρώ. Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ ενημερώθηκαν και οι συναρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες.