16 Νοέμβριος 2013, 10:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:51

Γλάυκος Κληρίδης: Έφυγε ένας σεβαστός ηγέτης

  • Γλάυκος Κληρίδης: Έφυγε ένας σεβαστός ηγέτης

Ιδιαίτερα σεβαστό ηγέτη χαρακτηρίζει τον Γλαύκο Κληρίδη ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Mουν, εκφράζοντας τα θλίψη του για το θάνατο του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου, που έφυγε σε ηλικία 94 ετών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ,

«ο πρόεδρος Κληρίδης ήταν ιδιαίτερα σεβαστός ηγέτης της χώρας του και της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Ήταν γνωστός για την ισχυρή υποστήριξή του για την επανένωση της Κύπρου και για πολλά χρόνια έπαιξε κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με στόχο την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης». Επίσης, αναφέρεται ότι ο Γ.Γ.  του διεθνούς οργανισμού εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Γλαύκου Κληρίδη.

Στο μεταξύ, συλλυπητήρια επιστολή προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για την εκδημία του Γλαύκου Κληρίδη, απέστειλε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, επισημαίνοντας ότι «η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής συμμετέχει πλήρως εις το πένθος του Κυπριακού λαού διά την απώλεια ενός εξόχου πατριώτου, αγωνιστού και πολιτικού ηγέτου, ο οποίος αφιέρωσε την ζωή του υπέρ της ελευθερίας και της δικαιοσύνης της μαρτυρικής Μεγαλονήσου. Συμμετέχω προσωπικώς εις την οδύνη σας και δέομαι εκτενώς υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως αυτού, και προσεύχομαι διά την εκ Θεού παρηγορίαν της οικογενείας, των φίλων και των συνεργατών του αειμνήστου προέδρου Κληρίδη».

Τέλος, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), Φίλιπ Κρίστοφερ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Κληρίδης ήταν ένας «αληθινός πατριώτης και ήρωας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

Πηγή: enikos.gr