16 Νοέμβριος 2013, 09:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:51

11 Έλληνες σε τεράστιο διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας

  • Δικογραφία σε βάρος 26χρονου για πορνογραφία ανηλίκων

Εκπαιδευτικοί, κληρικοί, δικαστικοί, επιχειρηματίες, εμπλέκονται σε τεράστιο διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και 11 Έλληνες.

Ένας τραπεζικός υπάλληλος από την Αττική, επιχειρηματίες, εργολάβοι κατασκευαστικών εταιρειών, άνεργοι αλλά και ένας ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων στα Χανιά, βρίσκονται ανάμεσα στους συλληφθέντες που εμπλέκονται στο διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας, που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία του Τορόντο του Καναδά.

Στο πλαίσιο της διεθνούς επιχείρησης κατά της παιδικής πορνογραφίας, στη χώρα μας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 11 συλλήψεις.

Πρόκειται για έξι άτομα στην Αθήνα, τέσσερα στη Θεσσαλονίκη και ένα στα Χανιά που οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη κατηγορούμενα για εμπορία και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου.

Τεράστιο κύκλωμα διακίνησης πορνογραφικού υλικού

Σύμφωνα με τις αρχές του Καναδά, ως εμπλεκόμενα στο συγκεκριμένο δίκτυο διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού, έχουν συλληφθεί συνολικά 348 άτομα σε όλον τον κόσμο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας του Τορόντο, έπειτα από έρευνα που έγινε σε 50 χώρες συνελήφθησαν 341 άνθρωποι, ενώ 346 ανήλικα θύματα «γλίτωσαν από τη σεξουαλική εκμετάλλευση».

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε το 2010, η καναδική αστυνομία συνέλαβε έναν κάτοικο του Τορόντο τον προηγούμενο Μάιο, που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του δικτύου και ο οποίος κατηγορείται ότι ανέβασε στο διαδίκτυο υλικό παιδεραστίας.

Ο ιστότοπος της αμαρτίας

Ο Καναδός, 42 ετών, που κατηγορείται για 11 εγκλήματα, δημιούργησε έναν ιστότοπο μέσω του οποίου πωλούσε φωτογραφίες και βίντεο τα οποία απεικόνιζαν ενήλικες σε σεξουαλικές πράξεις με παιδιά.

Η αστυνομία σημείωσε ότι ο Καναδός πλήρωνε ενήλικες για να βιντεοσκοπούν σκηνές παιδεραστίας, τις οποίες στη συνέχεια πωλούσε μέσω του ιστότοπού του.

Ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης που είχε δημιουργήσει ο βασικός κατηγορούμενος ήταν μεγαλύτερος από 4 εκατομμύρια δολάρια (2,9 εκ. ευρώ). 

Πηγή: zougla.gr