7 Οκτώβριος 2017, 09:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Οκτώβριος 2017, 08:34

Εξαφανίστε τα άλατα από το σπίτι

  • Εξαφανίστε τα άλατα από το σπίτι

Άλατα, άλατα, άλατα παντού. Όσο και αν θέλετε να τα αποφύγετε αυτά βρίσκονται παντού. Όπου κι αν κοιτάξετε θα τα δείτε και το θέαμα δεν είναι ελκυστικό. Δείτε σε ποια σημεία του σπιτιού κάνουν... κατάληψη και πώς θα τα ξεφορτωθείτε με ασφάλεια.

Στο τηλέφωνο του ντους, όπως και σε κάθε άλλη επιφάνεια που πέφτει νερό, τα άλατα κάνουν πάρτι.

Ο τρόπος για να τα ξεφορτωθείτε μια και καλή είναι ένας. Ψεκάστε με ένα δυνατό απορρυπαντικό για άλατα πάνω στο τηλέφωνο -αφού πρώτα το ξεβιδώσετε- και βάλτε το μέσα σε μια σακούλα. Αφήστε το απορρυπαντικό να δράσει για λίγο και έπειτα ξεβγάλτε το με νερό. Το τηλέφωνο του ντους σας θα λάμψει.

Οι βρύσες γεμίζουν με άλατα τα οποία χωρίς τη βοήθεια κάποιου δυνατού καθαριστικού δεν βγαίνουν με τίποτα. Μιας και οι βρύσες δεν ξεβιδώνονται μπορείτε να τις ψεκάσετε με λίγο απορρυπαντικό και να τις καλύψετε με μια σακούλα. Αφήστε το απορρυπαντικό να δράσει για 5-10 λεπτά κι έπειτα αφαιρέστε τη σακούλα. Περάστε τις βρύσες με μια πετσέτα την οποία χρησιμοποιείτε σε τέτοιες περιπτώσεις και θα δείτε τις βρύσες σας να γίνουν σαν καινούργιες.

Τα πλακάκια καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες με αποτέλεσμα τα άλατα σε αυτά να φαίνονται ακόμα περισσότερο. Ξεφορτωθείτε τα ψεκάζοντάς τα με ένα δυνατό απορρυπαντικό και τρίβοντάς τα ελαφρά με μια βαμβακερή πετσέτα ή ένα σφουγγαράκι. Στο τέλος περάστε τα πλακάκια σας με ένα καθαρό βρεγμένο πανί.

Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα με το οποίο έρχεστε αντιμέτωποι συχνά είναι τα άλατα που συσσωρεύονται στα τζάμια της ντουζιέρας, τους νιπτήρες καθώς και τις περισσότερες inox επιφάνειές σας. Για να απαλλαγείτε μια και καλή από αυτά θα χρειαστείτε ένα δυνατό καθαριστικό ιδανικό για άλατα. Ψεκάστε με αυτό την επιφάνεια που θέλετε να κάνετε να λάμψει, αφήστε το απορρυπαντικό να δράσει κι έπειτα με ένα καθαρό, στεγνό πανί καθαρίστε το σημείο που σας ενδιαφέρει. Θα δείτε αμέσως τα άλατα να εξαφανίζονται. Αφού τελειώσετε περάστε τις επιφάνειες με λίγο baby oil έτσι, ώστε να κάνετε τις συσκευές σας να γυαλίζουν.

Ό,τι επιφάνεια και αν καθαρίζετε φροντίζετε να έχετε ανοιχτά τα παράθυρά σας για να στεγνώνουν πιο εύκολα οι επιφάνειές σας και να μη μένει η υγρασία στον χώρο σας.

Πηγή: spirossoulis.com