5 Οκτώβριος 2017, 08:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Οκτώβριος 2017, 09:28

Αεροβική γυμναστική με ποντιακούς χορούς η νέα δημοφιλής τάση στους ποντιακούς συλλόγους

  • Αεροβική γυμναστική με ποντιακούς χορούς η νέα δημοφιλής τάση στους ποντιακούς συλλόγους

Το επιτυχημένο τμήμα αεροβικής άσκησης μέσω ποντιακού χορού θέτει σε λειτουργία για μια ακόμη χρονιά ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή». Η καινοτομία του Συλλόγου φαίνεται ότι προσέλκυσε πολλούς θαυμαστές, οι οποίοι και ζήτησαν να εισαχθεί το μάθημα αυτό και τη νέα χορευτική σεζόν 2017-2018.

Το τμήμα αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 9 Οκτώβρη και θα λειτουργεί Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη από τις 21:00 έως 22:30.

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Σταύρος Μουμουλίδης και Σοφία Αμοιρίδου, οι οποίοι τονίζουν τη δυνατότητα λειτουργίας του ποντιακού χορού ως αεροβικής άσκησης και προτείνουν τον επαναπροσδιορισμό της χρήσης του στον σύγχρονο τρόπο ζωής όχι μόνο ως μέσο ψυχαγωγίας, αλλά και ως μέσο άσκησης για τη βελτίωση των σωματικών λειτουργιών.

Τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει ο ποντιακός χορός ως αεροβική άσκηση είναι:

  • Ως ομαδικός χορός προσφέρεται για κοινωνική επαφή και κοινωνικοποίηση. Είναι άθληση μέσα από τη συναναστροφή γιατί υπάρχει συντονισμός, συγχρονισμός και πειθαρχία. Οι ρυθμοί, οι κατευθύνσεις και οι κινήσεις των ποντιακών χορών δίνουν απίστευτες δυνατότητες για να χρησιμοποιηθεί ως αεροβική γυμναστική.
  • Με το πρόγραμμα αεροβικής γυμναστικής προάγεται η παράδοση μέσω του ποντιακού χορού γιατί υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων που δεν θα χόρευαν ποτέ σε χορευτικό, αλλά θα χόρευαν για να κάνουν γυμναστική.
  • Παράλληλα προάγεται η άσκηση, αφού υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων που δεν θα γυμνάζονταν αλλά θα γυμναστούν μέσω της αεροβικής γυμναστικής με ποντιακό χορό.
  • Δεν χρειάζεται να γίνει καμία αλλαγή στους χορούς αφού αυτοί προσφέρονται για αεροβική γυμναστική χωρίς αλλαγές.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, στο τηλέφωνο: 2310 775 346.