3 Οκτώβριος 2017, 21:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Οκτώβριος 2017, 21:51

ΚΑΣ: 300 στρέμματα η αρχαιολογική ζώνη στο Ελληνικό

  • Έπεσαν οι υπουργικές υπογραφές για το Ελληνικό
    Άποψη του Ελληνικού από τον Υμηττό (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Με ψήφους 15 υπέρ και ένα κατά κηρύχθηκε χώρος αρχαιολογικού ενδιαφέροντος έκταση της τάξης των 300 στρεμμάτων στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), μετά από μαραθώνια συνεδρίαση η οποία ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι. Η κήρυξη εκτιμάται ότι δημιουργεί πρόβλημα στην υλοποίηση της σχεδιαζόμενης επένδυσης καθώς ο αρχαιολογικός χώρος συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με περιοχή όπου έχει χωροθετηθεί στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης για την κατασκευή πολυτελών κατοικιών και εμπορικού κέντρου.

Αυτά αναφέρουν οι πληροφορίες και αναμένεται πλέον η επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης που είχε διαμηνύσει το τελευταίο διάστημα ότι δεν θα επιτρέψει να ναρκοθετηθεί η επένδυση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες δύο οικολογικές οργανώσεις κατέθεσαν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι δύο οργανώσεις στην προσφυγή τους ισχυρίζονται ότι το μεγαλύτερο μέρους του ακινήτου στο Ελληνικό δεν έχει υπαχθεί στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας κι επιπλέον δεν έχει ολοκληρωθεί η θεώρηση του δασικού χάρτη της περιοχής.

  • Πηγή: kathimerini.gr