30 Σεπτέμβριος 2017, 17:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτέμβριος 2017, 16:06

Λεύκανση των δοντιών στο σπίτι

  • Δυσάρεστη αναπνοή: Λύσεις για την αντιμετώπισή της

Η αλλοίωση του χρώματος των δοντιών είναι αναπόφευκτη καθώς μεγαλώνουμε, λόγω της προοδευτικής φθοράς του σμάλτου των δοντιών (αδαμαντίνη), με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ορατή η οδοντίνη που βρίσκεται προς το εσωτερικό. Όσοι δεν αισθάνονται πολύ καλά με μια επίσκεψη στο οδοντιατρείο, μπορούν να δοκιμάσουν εναλλακτικά λεύκανση των δοντιών τους με φυσικά υλικά που συνήθως βρίσκονται σε κάθε κουζίνα.

Ένα από αυτά είναι το μηλόξυδο, ξύδι από μηλίτη, που βοηθά στη λεύκανση των δοντιών, καθώς εξολοθρεύει την πλάκα που αλλοιώνει το χρώμα τους.

Για να το χρησιμοποιήσετε, αναμίξτε δύο κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο με 150ml νερού. Χρησιμοποιήστε το ως κανονικό στοματικό διάλυμα, αφήνοντάς το να δράσει στο στόμα για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε και βουρτσίστε τα δόντια σας.

Προσέξτε να μην χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα για παρατεταμένο διάστημα, καθώς μπορεί να βλάψετε το σμάλτο των δοντιών.

Ένας άλλος φυσικός τρόπος για τη λεύκανση των δοντιών είναι το έλαιο καρύδας. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το επεξεργασμένο με τα ένζυμα της ανθρώπινης πέψης (όπως εκείνα στο σάλιο του στόματος) καρυδέλαιο, αναστέλλει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη των περισσότερων στελεχών του στρεπτόκοκκου, τα οποία είναι βακτήρια που παράγουν οξύ και αποτελούν την κύρια αιτία της τερηδόνας.

Άλλα έλαια που συμβάλλουν στην πρόληψη της ουλίτιδας λόγω του σχηματισμού πλάκας, είναι το σησαμέλαιο και το ηλιέλαιο.

Πηγή: babyradio.gr