30 Σεπτέμβριος 2017, 16:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτέμβριος 2017, 15:50

Συνελήφθη ακραίος ισλαμιστής σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην πλατεία Κολιάτσου

  • Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 19χρονου στο Μαρούσι

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η ετοιμότητα των υπηρεσιών ασφαλείας για τον έλεγχο ακραίων ισλαμιστών σε άτυπους λατρευτικούς χώρους στην Αττική, που υιοθετούν τη ρητορική του τυφλού μίσους απέναντι στους «άπιστους εχθρούς του Ισλάμ».

Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του Έθνους, που κυκλοφορεί αυτό το Σαββατοκύριακο, αποκαλύπτεται ότι σε μυστική επιχείρηση της ΕΛΑΣ, που έγινε το απόγευμα της 31ης Αυγούστου 2017 σε χώρο όπου λειτουργούσε παλαιότερα άτυπο τζαμί, στην πλατεία Κολιάτσου, προσήχθησαν τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές. Η έφοδος έγινε ύστερα από πληροφορίες που ανέφεραν ότι εκεί υπάρχουν μουσουλμάνοι που ασπάζονται ακραία κηρύγματα και έχουν δημιουργήσει «ισλαμιστική Αστυνομία».

Δηλαδή, ένα άτυπο σώμα ασφαλείας που «κυνηγά» τους μουσουλμάνους που δεν υιοθετούν την «προβλεπόμενη» από το Ισλάμ συμπεριφορά. Το «σώμα» αυτό θεωρεί ότι πρέπει να τιμωρούνται –συνήθως με ξυλοδαρμούς– όσοι δεν έχουν την ανάλογη αμφίεση και τον ανάλογο τρόπο ζωής (αλκοόλ, νηστεία, κτλ). Ως πιο επικίνδυνη περίπτωση, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, χαρακτηρίζεται ο ένας από τους τρεις προσαχθέντες, ηλικίας 32 ετών, ο οποίος ασπάζεται τη σαλαφιστική ιδεολογία, σύμφωνα με την οποία το Ισλάμ πρέπει να εξαγνιστεί από τη δυτική επιρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, στην κατοχή του βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα. Στο ένα εξ αυτών είχε εγκατασταθεί εξελιγμένη εφαρμογή κρυπτογράφησης συνομιλιών, ενώ βρέθηκε πλήθος επαφών με μία από αυτές να έχει το όνομα «τζιχάντ».

  • Αναδημοσίευση: news247.gr.