30 Σεπτέμβριος 2017, 14:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτέμβριος 2017, 14:37

Το γάλα των καλογέρων κυκλοφορεί στο εμπόριο

  • Το γάλα των καλογέρων κυκλοφορεί στο εμπόριο

Γάλα από μοναστήρι; Κι όμως, όσο κι αν ακούγεται παράξενο για κάποιους, είναι μια πραγματικότητα στη σημερινή εποχή. Πλέον, μπορεί να το βρει κανείς και στα ράφια ελληνικής ιδιοκτησίας αλυσίδων λιανεμπορίου.

Για παράδειγμα, υπάρχει το γάλα από την Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων. Απέχει από τη Δομβραίνα επτά περίπου χιλιόμετρα και από τη Θήβα 40 χιλιόμετρα. Η Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα. Η Μονή επανδρώθηκε με νέα Αδελφότητα το 1992 και σήμερα λειτουργεί ως οργανωμένο Κοινόβιο με 20 μοναχούς περίπου.

Στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά και στο καλογερικό e-shop με την επωνυμία Μοναστηριακό Παντοπωλείο βρίσκει κανείς φρέσκο αγελαδινό γάλα (ακόμη και σε συσκευασία 10 λίτρων) αλλά και γάλα κακάο. Στη συσκευασία τονίζεται μάλιστα ότι «οι αγελάδες εκτρέφονται με δικές μας επιλεγμένες ζωοτροφές». Στο καλογερικό e-shop και στην ενότητα των γαλακτοκομικών μπορεί κανείς να κάνει κι άλλες επιλογές.


Η Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης (φωτ.: imtl.gr)

Να αγοράσει, ας πούμε, το γάλα της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Μαψού. Πρόκειται για μια σχετικά νέα γυναικεία μονή, με πολύ μεγάλο πνευματικό και παραγωγικό έργο. Η μονή είναι ορατή λόγω του μεγέθους της και από την ΕΟ Κορίνθου-Τριπόλεως. Το γάλα των καλογραιών είναι διαθέσιμο και στα ράφια της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη χώρα και αυτό είναι μια επιτυχία που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στη ποιότητα του προϊόντος. Επίσης, στο καλογερικό e-shop θα δείτε τυριά από την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου 1543 από τον Όλυμπο ή μαρμελάδα με κεράσι και σοκολάτα από την Ιερά Μονή Αναλήψεως Πρώτης Σερρών, καθώς και πολλά άλλα παραδοσιακά προϊόντα.

  • Πηγή: protothema.gr.