30 Σεπτέμβριος 2017, 12:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτέμβριος 2017, 12:16

Gazprom: Το Κουρδιστάν υπόσχεται πολλά για το μέλλον

  • Ρωσία: Νέο ρεκόρ οι εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη το 2018
    (Φωτ. αρχείου: gazprom-neft.com)

Η  μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, η Gazprom Neft, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την Αυτόνομη Κουρδική Διοίκηση για την παραχώρηση νέων οικοπέδων στην περιοχή του Κουρδιστάν. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Gazprom Neft, αναφέρεται ότι «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τις έρευνες που κάνουμε στην περιοχή του Κουρδιστάν στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Μέχρι στιγμής έχουμε εντοπίσει οκτώ εκατομμύρια τόνους πετρελαίου σε υπόγεια αποθέματα στην περιοχή Germiyan. Οι έρευνές μας συνεχίζονται. Το άνοιγμα της πρώτης γεώτρησης έχει ολοκληρωθεί και άρχισε η διαδικασία της δεύτερης γεώτρησης».

Ακόμη, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι παρά την «ευαίσθητη» κατάσταση στην περιοχή, η Gazprom Neft έχει σκοπό να συνεχίσει την παραγωγή 7.631 βαρελιών πετρελαίου που κάνει ημερησίως στην περιοχή Sergeloda (περιφέρεια Σουλεϊμανίιας), ενώ προσθέτει ότι σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή στην ίδια περιοχή στα 13.455 βαρέλια ημερησίως.


Ο Σεργκέι Πετρόφ (φωτ.: gazprom-neft.com)

Ο γενικός διευθυντής της Μέσης Ανατολής της Gazprom Neft Σεργκέι Πετρόφ στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «Εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε νέες έρευνες για εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και ήδη κάνουμε διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Ενέργειας του Κουρδιστάν, για δέκα νέα οικόπεδα στα οποία θα κάνουμε μελλοντικά έρευνες». Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση αυτή έγινε χθες, σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι πιέσεις στην κυβέρνηση της περιοχής του Κουρδιστάν, για να ακυρώσει το δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου.