28 Σεπτέμβριος 2017, 12:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτέμβριος 2017, 15:26

Επίσημη έναρξη λειτουργίας της Έδρας Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού του ΑΠΘ

  • Συνεργασία ΑΠΘ με το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα
    (Φωτ.: auth.gr)

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στις 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη λειτουργίας της Επώνυμης Έδρας Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Η Έδρα ιδρύθηκε και εντάχθηκε λειτουργικά στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ πριν από λίγους μήνες, με σκοπό την ανάπτυξη διδακτικού και ερευνητικού έργου για τη μελέτη και διδασκαλία της γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού της Ρωσίας, καθώς και την ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων δεσμών Ελλάδας-Ρωσίας.

Επίσης προγραμματίζεται η σύναψη επιστημονικών συμφωνιών με έδρες συναφούς αντικειμένου στο εξωτερικό και η διεύρυνση των συνεργασιών με πανεπιστήμια της Ρωσίας, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός πυρήνα ρωσικών σπουδών στο ΑΠΘ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμούς επισήμων καθώς και την παρουσίαση της Επώνυμης Έδρας Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού από τη νεοεκλεγείσα επίκουρη καθηγήτρια Ρωσικής Φιλολογίας και υπεύθυνη της Έδρας, Τατιάνα Τριανταφυλλίδου.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από ομάδες και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για τη διάδοση της γλώσσας και του πολιτισμού της Ρωσίας.

Η Έδρα θα λειτουργήσει με την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδης».