28 Σεπτέμβριος 2017, 08:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτέμβριος 2017, 07:48

Αλλάζει ο καιρός την Πέμπτη: Ενισχυμένοι βοριάδες, βροχές και κρύο

  • Αλλάζει ο καιρός την Πέμπτη: Ενισχυμένοι βοριάδες, βροχές και κρύο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά εκτός της Μακεδονίας και της Θράκης προβλέπει την Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ωστόσο, βασικό στοιχείο του καιρού είναι η πτώση της θερμοκρασίας και οι ενισχυμένοι βοριάδες στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα δυτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα δυτικά. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σε Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από τα βόρεια βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.