27 Σεπτέμβριος 2017, 00:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2017, 10:17

Οι Anonymous «ξαναχτύπησαν» με διαρροές εγγράφων της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείου Εσωτερικών

  • Οι Anonymous Greece χάκαραν τουρκικές τράπεζες και τον «μυστικό στρατό» του Ερντογάν
    (Φωτ.: Facebook / Anonymous Greece)

Λίγες μέρες αφότου έριξαν τη σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι Anonymous «χτύπησαν» ξανά διαρρέοντας έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδος και το υπουργείου Εσωτερικών. Μέσα από τη σελίδα τους στο Facebook, μάλιστα, δίνουν ενεργό σύνδεσμο για τα έγγραφα που διέρρευσαν, ενώ προειδοποιούν ότι «οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα, λόγω των μεγάλων μεγεθών τους».

«Θα ακολουθήσουν πολλά» προσθέτουν ακόμη. Υπολογίζεται ότι πρόκειται για περίπου 2.500 έγγραφα.

Με ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος υποστηρίζει ότι «οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι». «Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ίσως το πόσο αποκαλυπτικά είναι τα έγγραφα που διέρρευσαν παραμένει ασαφές για την ώρα, το βέβαιο είναι ότι προκαλεί ερωτήματα και ανησυχία η δυνατότητα των Anonymous να εισχωρούν σε κρατικές βάσεις δεδομένων.