• ΑΡΧΕΙΟ
14 Νοέμβριος 2013, 13:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:32

Η θεατρική παράσταση ο Αχιλλέας και το μνημόνιον στην Κοζάνη | 18 Νοεμ 2013

  • Η θεατρική παράσταση ο Αχιλλέας και το μνημόνιον στην Κοζάνη | 18 Νοεμ 2013

Τη θεατρική παράσταση «ο Αχιλλέας και το μνημόνιον» στην ποντιακή διάλεκτο θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι λάτρεις του Ποντιακού θεάτρου, την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, στις 8 το βράδυ, στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης, με γενική είσοδο 7 ευρώ για το κοινό.

Η υπόθεση του έργου: Ο Αχιλλέας, ένας φιλήσυχος Πόντιος συνταξιούχος του ΟΓΑ, ζει σ’ ένα μικρό χωριό του Κιλκίς με τη γυναίκα του Κορνηλία και την ενενηντάχρονη πεθερά του Παρθένα, που πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Μια μέρα, αγανακτισμένος από τον προσβλητικό τρόπο με τον οποίο του φέρεται επί σαράντα χρόνια η πεθερά του, αποφασίζει να την εκδικηθεί και αντί για το χάπι του αλτσχάιμερ να της δώσει ένα… βιάγκρα.

Από ‘κει και πέρα αρχίζει μια σειρά κωμικοτραγικών σκηνών, με τη γριά να γίνεται επιθετική, να ανασύρει τοκρυμμένο δοσιλογικό – φιλογερμανικό παρελθόν της, αλλά και να αρχίζει να «παρενοχλεί σεξουαλικά» κάθε αρσενικό κάτοικο του χωριού… Και σαν να μην του έφταναν του Αχιλλέα οι τρέλες της πεθεράς του, έχει να αντιμετωπίσει και τις απαιτήσεις της Κορνηλίας, που απαιτεί να υπογράψουν ένα «Μνημόνιο οικογενειακής συνεργασίας», ώστε να πάψει να είναι ασυνεπής ως προς τις «συζυγικές» του υποχρεώσεις. Μέχρι που την κατάσταση παίρνει στα χέρια του ο δαιμόνιος φίλος και γείτονάς του Γιώργος, ο οποίος επινοεί ένα σατανικό τέχνασμα για να απαλλάξει το φίλο του από τα βάσανά του…

Συντελεστές: Κείμενα: Δημήτρης Πιπερίδης. Σκηνοθεσία: Γιώργος Συμεωνίδης. Ηθοποιοί: Αχιλλέας Βασιλειάδης (Αχιλλέας), Αλέξης Παρχαρίδης (Παρθένα), Ρούλα Βασιλειάδου (Κορνηλία), Γιώργος Συμεωνίδης (Γιώργος)
Σκηνικά: Γιάννης Ερμείδης. Ηχητικα Εφέ: Αβραάμ Γκόσιος