25 Σεπτέμβριος 2017, 16:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτέμβριος 2017, 16:45

Δύο νέοι πεζόδρομοι στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας

  • Δύο νέοι πεζόδρομοι στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας
    (Φωτ. αρχείου: Facebook / Δήμος Αθηναίων)

Σε δρόμους αποκλειστικά για πεζούς μετατρέπει ο Δήμος Αθηναίων από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου τις οδούς Αβραμιώτου και Καρόρη στο πλαίσιο του μεγάλου έργου της αποκατάστασης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας. Οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου δεν θα μπορούν να στρίβουν από την οδό Βορέου δεξιά προς την οδό Καρόρη και από την οδό Αγίας Ειρήνης δεξιά προς την οδό Αβραμιώτου.

Τους τελευταίους πέντε μήνες, ο Δήμος Αθηναίων έχει πεζοδρομήσει οκτώ δρόμους στο Εμπορικό Τρίγωνο: τις οδούς Βύσσης, Καΐρη, Αγάθωνος, Καρόρη (έως Βορέου), Πολυκλείτου, Βλαχάβα, Χρυσοσπηλιωτίσσης και Νικίου που λειτουργούν πλέον ως πεζόδρομοι. «Οι πεζοδρομήσεις που έχουμε κάνει έως σήμερα στο Εμπορικό Τρίγωνο δίνουν νέα ώθηση σε μία πολύ σημαντική περιοχή του κέντρου» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι «οι εργασίες αποκατάστασης έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών και των εμπόρων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς και των επισκεπτών που γίνονται ολοένα και περισσότεροι».

Η εξέλιξη των θεσμοθετημένων, εδώ και πολλά χρόνια, πεζόδρομων σε πραγματικούς πεζόδρομους, είναι μία πρώτη παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων, με στόχο τη μετατροπή του Εμπορικού Τριγώνου σε πρότυπο με κανόνες στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων, την τροφοδοσία των καταστημάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αφισοκόλληση και το γκράφιτι, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων. Η αποκατάσταση του Εμπορικού Τριγώνου έχει ως αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.