25 Σεπτέμβριος 2017, 13:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτέμβριος 2017, 13:25

Η ποντιακή θεατρική παράσταση που εξελίχθηκε σε γλέντι (βίντεο)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» αναδείχθηκε και προβλήθηκε ο πλούσιος πολιτισμός των Ποντίων μέσω μιας μουσικοχορευτικής βραδιάς που διοργανώθηκε για το σκοπό αυτόν. Ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ηρακλείου «Εύξεινος Λέσχη» ανέλαβε να ταξιδέψει το κοινό στην αλησμόνητη πατρίδα.

Το κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου γέμισε ασφυκτικά και δονήθηκε σε ρυθμούς ποντιακούς που όλοι οι θεατές απόλαυσαν μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Τη βραδιά άνοιξε ο Στέλιος Γεωργιάδης ο οποίος μαζί με τη λύρα του ερμήνευσε το γνωστό ποντιακό τραγούδι «Την πατρίδα μ' έχασα» προκαλώντας τη συγκίνηση των θεατών.

Αργότερα η θεατρική ομάδα του Συλλόγου παρουσίασε το δρώμενο του Φίλωνα Κτενίδη Η αποθήκη της Στοφορίνας. Απολαυστικές ερμηνείες από ερασιτέχνες ηθοποιούς πλημμύρισαν τη σκηνή του κηποθεάτρου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου να ανεβαίνουν στη σκηνή και να ξεσηκώνουν τους θεατές, οι οποίοι δεν δίστασαν να χορέψουν μαζί τους. Η λύρα του Στέλιου Γεωργιάδη και το νταούλι του Χρήστου Ζουρνατζίδη πήραν φωτιά, κι ο κόσμος χόρεψε για ώρα τους ποντιακούς σκοπούς.

  • Βίντεο: Νικόλαος Σωμαράκης.