25 Σεπτέμβριος 2017, 11:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτέμβριος 2017, 11:02

Χαλκιδική: Πέθανε ενώ προσπαθούσε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης

  • Χαλκιδική: Πέθανε ενώ προσπαθούσε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης
    (Φωτ.: halkidikinews.gr)

Τραγικό φινάλε στην προσπάθεια της 45χρονης δύτριας Θεοδώρα Μπαλαμπάνοβα να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης γυναικών στον Τορωναίο Κόλπο, στη Χαλκιδική. Μαζί με τον 47χρονο σύζυγό της είχαν προετοιμαστεί να βουτήξουν την Κυριακή στα 231 μέτρα με μπουκάλες. Ωστόσο η γυναίκα, σύμφωνα με τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, αποπροσανατολίστηκε και τελικά ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα.

Αν και στο σημείο βρισκόταν γιατρός ο οποίος επέβλεπε την κατάδυση, και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκανε, τελικά δεν κατάφερε να την επαναφέρει στη ζωή. Το halkidikinews.gr αναφέρει ότι η δύτρια ανέβηκε στην επιφάνεια σε λιγότερη ώρα απ’ ό,τι προβλεπόταν.

Ο σύζυγός της, που επίσης αισθάνθηκε αδιαθεσία, ανέβηκε σταδιακά για αποσυμπίεση, με τη βοήθεια μελών της υποστηρικτικής ομάδας. «Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου 3 ώρες και μόλις βγήκε στην επιφάνεια μεταφέρθηκε με σκάφος στις εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς, απ’ όπου τον παρέλαβε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τον μετέφερε στο θάλαμο υπερβαρικής του νοσοκομείου Άγιος Παύλος, στη Θεσσαλονίκη», διευκρίνισε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ.


(Φωτ.: halkidikinews.gr)

Η άτυχη δύτρια με καταγωγή από τη Βουλγαρία και ο σύζυγός της είχαν κέντρο καταδύσεων στη Νικήτη και ήταν εκπαιδευτές scuba diving. Ο 47χρονος, που αργότερα φέρεται να δήλωσε ότι λόγω των ρευμάτων έχασε τη γυναίκα από τα μάτια του, παραμένει στο νοσοκομείο με συμπτώματα της νόσου των δυτών.