24 Σεπτέμβριος 2017, 22:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2017, 22:32

Στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ ενόψει της τρίτης αξιολόγησης

  • Στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ ενόψει της τρίτης αξιολόγησης
    (Φωτ.: EPA / Valda Kalnina)

Στην Αθήνα θα βρίσκεται τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκειμένου να έχει συνομιλίες με το οικονομικό επιτελείο αλλά και τον πρωθυπουργό, ενόψει της τρίτης αξιολόγησης. Ο Αλέξης Τσίπρας θα υποδεχτεί τον επικεφαλής του Eurogroup στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι. Στη συνέχεια ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη στο υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Αργότερα, ο Ντάισελμπουμ θα μιλήσει σε εκδήλωση του Economist. Για τις 20:00 έχει προγραμματιστεί συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι αναγνωρίζει πως η ελληνική οικονομία «πηγαίνει καλύτερα», αλλά πρόσθεσε ότι «προέχει να διασφαλιστεί πως θα υπάρχουν συνθήκες πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας και πως προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις τόσο κατά τη διάρκεια του προγράμματος όσο και μετά τον Αύγουστο του 2018».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε εποπτεία και μετά τον Αύγουστο του 2018, οπότε λήγει το πρόγραμμα στήριξης. Όπως εξήγησε, «σε όλες τις περιπτώσεις έχουμε εφαρμόσει προγράμματα εποπτείας μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης όπως έγινε σε Ιρλανδία, Ισπανία και Κύπρο. Θα έχουμε πρόγραμμα εποπτείας και στην Ελλάδα, πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν δάνεια σε εκκρεμότητα τα οποία έχουν μακρά περίοδο αποπληρωμής».