24 Σεπτέμβριος 2017, 18:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2017, 17:57

Εκατό χιλιάδες γεύματα για τα παιδιά της Αφρικής ετοιμάστηκαν στη Θεσσαλονίκη

  • Εκατό χιλιάδες γεύματα για τα παιδιά της Αφρικής ετοιμάστηκαν στη Θεσσαλονίκη

Εκατό χιλιάδες γεύματα που θα σταλούν σε παιδιά στην Αφρική, ετοιμάστηκαν σε εκδήλωση που έγινε το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον φιλανθρωπικό οργανισμό Forever Giving της διεθνούς εταιρείας φυσικών προϊόντων Forever Living Products και τον οργανισμό Rise Against Hunger που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συσκευάσουν μέσα σε λίγες ώρες, 100.000 γεύματα.

Περίπου 500 άνθρωποι από Ελλάδα, Βουλγαρία, Αλβανία και Κύπρο, εργαζόμενοι της εταιρίας, συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και έφτιαξαν τα γεύματα.

Οι συσκευασίες θα αποσταλούν, μέσω του οργανισμού Rise Against Hunger, σε σχολεία της Ζιμπάμπουε για τις ανάγκες παιδιών ηλικίας από 5 έως 17 ετών. Με αυτό τον τρόπο, τα γεύματα θα αποτελέσουν κίνητρο για τα παιδιά, ώστε εκτός από ένα θρεπτικό φαγητό, να λάβουν και την απαραίτητη μόρφωση για ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πωλ Βιττωρούλης, γενικός διευθυντής της εταιρείας για την Ελλάδα και την Κύπρο και βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής.

Σημειώνεται ότι η Forever Giving έχει προσφέρει πάνω από ένα εκατομμύριο γεύματα το 2017 συμμετέχοντας στην προσπάθεια του Rise Against Hunger για την εξάλειψη της πείνας στον πλανήτη έως το 2030 με αντίστοιχες εκδηλώσεις συσκευασίας σε Ντουμπάι, Ουγγαρία, Ινδία, Ν. Αφρική, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Αμερική.

Βέβαια, για να εξαλειφθεί η πείνα, πρέπει να σταματήσουν οι πόλεμοι και αυτό το ξέρω καλά», είπε ο Πωλ Βιττωρούλης, ο οποίος εργάστηκε ως εικονολήπτης του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, καλύπτοντας, μεταξύ άλλων, την πείνα και τους λιμούς στην Αφρική. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «επειδή δεν μπορούσα τότε να βοηθήσω τα παιδιά, διαθέτω όλα τα έσοδα από το βιβλίο μου Camera belli των εκδόσεων Ιανός, για τα πεινασμένα παιδιά του κόσμου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ