25 Σεπτέμβριος 2017, 09:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτέμβριος 2017, 09:06

Ο Κώστας Βουτσάς, που θέλει να γίνει Κωστίκας Βουτσίδης, και η μπλούζα για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Αγωγή κατά του Κώστα Βουτσά κατέθεσε η Μαρία Ρεπούση για τον «συνωστισμό στην αποβάθρα της Σμύρνης»
    Ο πρόεδρος των «Κομνηνών» Κώστας Καραγιάννης δίνει στον Κώστα Βουτσά το συμβολικό δώρο του σωματείου
  • Αγωγή κατά του Κώστα Βουτσά κατέθεσε η Μαρία Ρεπούση για τον «συνωστισμό στην αποβάθρα της Σμύρνης»
    «Θα αλλάξω το όνομά μου σε Κωστίκας Βουτσίδης», δήλωσε ο αειθαλής κωμικός
  • Ο Κώστας Βουτσάς, που θέλει να γίνει Κωστίκας Βουτσίδης, και η μπλούζα για τη Γενοκτονία των Ποντίων
    Στην οθόνη ο Κώστας Βουτσάς στην ταινία «Οι Πόντιοι»

«Λατρεύω τους Πόντιους!». Ο Κώστας Βουτσάς, που φέτος στο θεατρικό σανίδι φοράει τη ζίπκα για τις ανάγκες της ποντιακής επιθεώρησης Ζωή και κότα… με χαβίτς και με κορκότα, και από τη Χαλκίδα δήλωσε την αγάπη του για τους Πόντιους, κερδίζοντας (ένα ακόμα) παρατεταμένο χειροκρότημα.

Αυτή πρέπει να είναι ίσως η μοναδική παράσταση μετά το τέλος της οποίας ο αειθαλής κωμικός αναγκάζεται να βγάλει… λόγο, για το κοινό που του ζητά να μην φύγει από τη σκηνή.

Άλλωστε το θεατρικό είδος που υπηρετεί φέτος βασίζεται και στον αυτοσχεδιασμό, και ο Κώστας Βουτσάς αποδεικνύει ότι… το’ χει. Έτσι, όταν μετά την παράσταση της Παρασκευής στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Ορέστης Μακρής» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί», Κώστας Καραγιάννης, χάρισε στον δημοφιλή κωμικό μια μπλούζα με μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων («το πιο συμβολικό δώρο», όπως του είπε), εκείνος έσπευσε να τη βάλει και να φωτογραφηθεί με τον κόσμο που του το ζητούσε.


(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

«19η Μαΐου, Ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, 353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση» έγραφε πάνω η μπλούζα. «Θα αλλάξω το όνομά μου σε Κωστίκας Βουτσίδης», δήλωσε ο Κώστας Βουτσάς, και απέσπασε ένα ακόμα χειροκρότημα.

Ποντιακή επιθεώρηση που… σπάει ταμεία
Το έργο των Δημήτρη Πιπερίδη και Κώστα Βαμβακίδη έχει σαν ραχοκοκαλιά τον ποντιακό λόγο, το τραγούδι και το χορό, περιλαμβάνει, όμως, και αρκετές σκηνές που δεν είναι γραμμένες στην ποντιακή διάλεκτο, ενώ κάθε φορά ενσωματώνει στο θίασο χορευτές του τοπικού συλλόγου Ποντίων. Παράλληλα, «ενισχύεται» με θέματα της επικαιρότητας αλλά και με αφηγηματικά ευρήματα – ό,τι πρέπει να κάνει η επιθεώρηση δηλαδή!

Ειδικά για τη Χαλκίδα οι συντελεστές με τη βοήθεια των «Κομνηνών» έφτιαξαν και ένα βίντεο με χαρακτηριστικά μνημεία της πόλης, το οποίο έπαιξε και κατά τη διάρκεια της παράστασης, μια ιδέα που δεν είναι απίθανο να τη δούμε να υλοποιείται και σε άλλες περιοχές στις οποίες θα ταξιδέψει το Ζωή και κότα… με χαβίτς και με κορκότα.

  • Φωτογραφίες: Σύλλογος Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί».