23 Σεπτέμβριος 2017, 13:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Σεπτέμβριος 2017, 13:16

Δημοψήφισμα Κουρδιστάν: Αναβλήθηκε η συνέντευξη Μπαρζανί

  • Δημοψήφισμα Κουρδιστάν: Αναβλήθηκε η συνέντευξη Μπαρζανί
    Ο Μασούντ Μπαρζανί στη συγκέντρωση της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου, όπου επαναβεβαίωσε ότι το δημοψήφισμα θα γίνει (φωτ.: EPA / Mohamed Messara)

Η συνέντευξη Τύπου που επρόκειτο να δώσει το πρωί του Σαββάτου στην Ερμπίλ ο πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί σε σχέση με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής αναβλήθηκε για την Κυριακή, ανακοινώθηκε από το γραφείο του Κούρδου πρωθυπουργού.

«Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί την Κυριακή. Η ώρα και τόπος θα ανακοινωθούν αργότερα», ανέφερε το γραφείο Τύπου του Νετσιρβάν Μπαρζανί.

Άγνωστο αν η αναβολή αυτή σχετίζεται με τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, το μόνο σίγουρο για την ώρα είναι ότι ο Μασούντ Μπαρζανί υφίσταται ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις και διεθνείς απειλές, ώστε να ματαιωθεί η ψηφοφορία της 25ης Σεπτεμβρίου για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Στο στρατόπεδο των Κούρδων βέβαια επισημαίνουν ότι μια νίκη του «ναι» στο δημοψήφισμα δεν θα οδηγήσει αμέσως στη διακήρυξη της ανεξαρτησίας, αλλά θα αποτελέσει ένα μέσο πίεσης για την απόσπαση από την κεντρική εξουσία της Βαγδάτης παραχωρήσεων στη διαμάχη που έχει σχέση με το πετρέλαιο και τα δημοσιονομικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ