22 Σεπτέμβριος 2017, 14:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτέμβριος 2017, 14:33

Η Uber χάνει την άδεια λειτουργίας για το Λονδίνο

  • Η Uber χάνει την άδεια λειτουργίας για το Λονδίνο
    (Φωτ.: EPA / Mark R. Cristino)

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορούν τα οχήματα της Uber στους δρόμους του Λονδίνου, καθώς η Ρυθμιστική Αρχή της πόλης αποφάσισε να μην ανανεώσει την άδεια λειτουργίας της εταιρείας. Έτσι, η εφαρμογή εναλλακτικής μετακίνησης που «απασχολούσε» περισσότερους από 40.000 οδηγούς και μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιηθεί από 3,5 εκατ. Λονδρέζους, αναμένεται να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η Uber, που έχει βρεθεί αντιμέτωπη με την κριτική σωματείων, δικαστών αλλά και οδηγών ταξί σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση μέσα στις επόμενες 21 ημέρες.

Στην ανακοίνωσή της η Ρυθμιστική Αρχή κάνει λόγο για «έλλειψη εταιρικής υπευθυνότητας σχετικά με έναν αριθμό ζητημάτων που ενδεχομένως έχουν επιπτώσεις στη δημόσια ασφάλεια». Επίσης αναφέρεται και στο λογισμικό που είχε αναπτύξει η εταιρεία προκειμένου να μην είναι δυνατός ο έλεγχος των δραστηριοτήτων της από τις ρυθμιστικές και δικαστικές Αρχές.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν χαιρέτισε την απόφαση λέγοντας πως θα ήταν «λάθος να χορηγηθεί άδεια στην Uber εάν αυτή έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών».