22 Σεπτέμβριος 2017, 20:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτέμβριος 2017, 15:21

Ο «Καπετάν Ευκλείδης» στις εκδηλώσεις «Η ανατολική Αττική σέρνει το χορό» (βίντεο)

  • Ο «Καπετάν Ευκλείδης» στις εκδηλώσεις «Η ανατολική Αττική σέρνει το χορό» (βίντεο)
    (Φωτ.: menidiatis.blogspot.gr)

Βουτιά στην παράδοση έκαναν όσοι παρακολούθησαν τις διήμερες εκδηλώσεις «Η ανατολική Αττική σέρνει το χορό…» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής με την υποστήριξη του Δήμου Αχαρνών.

Στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου η κεντρική πλατεία των Αχαρνών γέμισε χρώματα από τις φορεσιές των χορευτών 30 πολιτιστικών συλλόγων, οι οποίοι με ζωντάνια και κέφι μετέφεραν τον κόσμο μέσω του χορού στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Χοροί και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τις Κυκλάδες, και αρβανίτικοι σύλλογοι από τους δήμους Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Σαρωνικού και Ωρωπού εντυπωσίασαν και ξεσήκωσαν τους θεατές τις δύο μέρες της εκδήλωσης. Το παρών έδωσε ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ο οποίος στο λόγο του έκανε αναφορά στη σπουδαία δουλειά που γίνεται στους πολιτιστικούς συλλόγους, καθιστώντας τους θεματοφύλακες της ελληνικής παράδοσης.


Η εμφάνιση των Ποντίων μετά το 34:26

Την ποντιακή παράδοση ανέδειξε η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Καπετάν Ευκλείδης», παρουσιάζοντας χορούς του Πόντου. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Αχαρνών δώρισε στους συμμετέχοντες συλλόγους από ένα εκμαγείο του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών και από ένα αντίτυπο του βιβλίου του Βλάση Αγτζίδη Οι Έλληνες του Πόντου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε η 4η Συνάντηση Εθνοτοπικών Συλλόγων Ανατολικής Αττικής και η 2η Συνάντηση Αρβανιτών Ανατολικής Αττικής.

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ28
ΙΟΥΝΙΟΣ
2015
11:00
Η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης» σας προσκαλεί στο 7ο Λάλεμαν...