21 Σεπτέμβριος 2017, 20:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2017, 19:45

Μεξικό: Αγωνία για 12χρονο κοριτσάκι στα ερείπια του σχολείου (βίντεο)

  • Μεξικό: Αγωνία για 12χρονο κοριτσάκι στα ερείπια του σχολείου (βίντεο)
    Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ολόκληρος ο κόσμος την προσπάθεια που καταβάλλουν τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν κοντά σε ένα 12χρονο κορίτσι που έδωσε την Τετάρτη σημεία ζωής κάτω από τα ερείπια του σχολείου, που κατέρρευσε με τα 7,1 Ρίχτερ (φωτ.: EPA

Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλουν οι άνδρες των σωστικών συνεργείων στα συντρίμμια του δημοτικού σχολείου «Ενρίκε Ρεμπσαμέν» να απεγκλωβίσουν ένα 12χρονο κορίτσι, το οποίο έδωσε ίχνη ζωής το βράδυ της Τετάρτης. Οι άνδρες των σωστικών συνεργείων, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, εντόπισαν τα δάχτυλά του παιδιού, κάτω από τα χαλάσματα.

Η μικρή φέρεται να κούνησε τα δάχτυλά του και μετά να μίλησε στους διασώστες, λέγοντας ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά ζωντανά δίπλα της.

Από τότε βέβαια έχουν περάσει πάρα πολλές ώρες, χωρίς οι διασώστες να έχουν καταφέρει να την απεγκλωβίσουν. Οι απαισιόδοξοι δηλώνουν ότι είναι δύσκολο να παραμένει ακόμα ζωντανή, οι πιο αισιόδοξοι ελπίζουν ακόμα.

Μια πτέρυγα του «Ενρίκε Ρεμπσαμέν» κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μετά το φονικό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, παρασύροντας στο θάνατο 21 παιδιά 7 έως 13 ετών και πέντε ενήλικες. Ώρα με την ώρα ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται. Με βάση τον τελευταίο απολογισμό έχουν φτάσει πλέον τους 251, από τον πιο φονικό που σημειώθηκε στη χώρα τα τελευταία 32 χρόνια.

Μόνη παρηγοριά μέσα στο κλίμα αυτό χάους και οδύνης, η εικόνα χιλιάδων εθελοντών που συνδράμουν με κάθε μέσο, ακόμα και στην απομάκρυνση των χαλασμάτων.