21 Σεπτέμβριος 2017, 16:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2017, 16:36

Κεντροαριστερά: Στον αέρα η ημερομηνία των εκλογών

  • Την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών σε τρεις εκλογικές περιφέρειες εξετάζει η κυβέρνηση
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Άγνωστη θεωρείται πλέον η ημερομηνία εκλογής αρχηγού του νέου φορέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας στον οποίο απευθύνθηκε ο Νίκος Αλιβιζάτος απάντησε πως μπορεί να έχει έτοιμο το σύστημα της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου 2018, και ζητά 900.000 ευρώ αμοιβή συν τον ΦΠΑ.

Ο επικεφαλής της επιτροπής για την ανάδειξη της ηγεσίας του κόμματος έχει στείλει αίτημα και σε άλλες δύο εταιρείες από τις οποίες περιμένει απάντηση και για το εάν μπορούν να κατακυρώσουν την ηλεκτρονική διασύνδεση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου (την ημερομηνία που αρχικά έχει συμφωνηθεί), και για τα χρήματα που θα απαιτηθούν για τη διαδικασία.

Η είδηση βρίσκει μουδιασμένα τα επιτελεία των υποψήφιων αρχηγών. Από την Χαριλάου Τρικούπη εκφράζουν την έκπληξή τους, καθώς η αντίστοιχη διαδικασία για την ΝΔ χρειάστηκε μόνο έναν μήνα, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «παρακολουθεί και ενισχύει τις προσπάθειες του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου και των στελεχών που έχει επιλέξει για την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.