21 Σεπτέμβριος 2017, 15:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2017, 15:29

Eldorado Gold: Δεν φεύγουμε τελικά από την Ελλάδα

  • Eldorado Gold: Δεν φεύγουμε τελικά από την Ελλάδα
    Στοά του μεταλλείου στις Σκουριές (φωτ.: Eldorado Gold)

Κανονικά θα συνεχιστεί τελικά η λειτουργία των μεταλλείων στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, καθώς, λίγο προτού εκπνεύσει το τελεσίγραφο της μητρικής Eldorado Gold, η Ελληνικός Χρυσός ανακοίνωσε ότι προσωρινά αναβάλλεται η απόφαση για αναστολή των εργασιών.

Σε μια προσπάθεια άσκησης περεταίρω πίεσης, σήμερα στην Αθήνα βρέθηκαν περίπου 1.000 μεταλλωρύχοι. Εκπρόσωποί τους, όπως και εκπρόσωποι της εταιρείας, συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλο.

Σε ανακοίνωσή της η Eldorado Gold αναφέρει ότι ξεκίνησε «ένας εποικοδομητικός διάλογος» σχετικά με την επένδυση στην Κασσάνδρα, που αποτελείται από τα υποέργα των Σκουρών, της Ολυμπιάδας και του μεταλλείου στο Στρατώνι. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Τζορτζ Μπερνς.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι την προηγούμενη εβδομάδα εκδόθηκαν άδειες ρουτίνας για το έργο της Ολυμπιάδας, και εξέφρασε την ελπίδα του ότι η διαδικασία της διαιτησίας θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, «προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων φορέων».