21 Σεπτέμβριος 2017, 13:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτέμβριος 2017, 10:01

Δύο αστυνομικοί, ο ένας «σεσημασμένος», ήταν αυτοί που λήστεψαν 47χρονο Σύρο

  • Έγκλημα στην Πετρούπολη: Η 19χρονη μάνα έπνιξε το μωρό, η γιαγιά το πέταξε στον κάδο
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μαρία Μαρογιάννη)

Δύο ανθυπαστυνόμοι, οι οποίοι βρίσκονταν σε… ανοιχτή γραμμή με 32χρονο  Έλληνα που είναι έγκλειστος σε φυλακή στη Ρωσία, κατηγορούνται ότι οργάνωσαν και εκτέλεσαν τη ληστεία σε βάρος 47χρονου Σύρου, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Την υπόθεση διερεύνησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, και συγκεκριμένα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι αμέσως μετά την άφιξη του Σύρου από τη Γερμανία, και ενώ βρισκόταν στην Αττική Οδό με κατεύθυνση από το αεροδρόμιο προς την Αθήνα, δύο άτομα που φορούσαν στολές που έμοιαζαν με αστυνομικές ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό του. Υπό την απειλή όπλων μετέφεραν τον Σύρο σε περιοχή του Ασπροπύργου, και αφού αφαίρεσαν από το αυτοκίνητο μεγάλο χρηματικό ποσό, τον εγκατέλειψαν.

Το εξίσου εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι ο ένας ανθυπαστυνόμος, 48 ετών σήμερα, το 2013 είχε συλληφθεί και πάλι για ληστεία. Στη συνέχεια, όμως, επανήλθε στην υπηρεσία και στη φρουρά της Ασφάλειας στην Αλεξάνδρας. Ο δεύτερος ανθυπαστυνόμος είναι 36 ετών και υπηρετεί στο Μενίδι.

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.