21 Σεπτέμβριος 2017, 11:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2017, 12:38

Απόλλων Πόντου: Το πανό, οι φανέλες και ο αγώνας για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Απόλλων Πόντου: Το πανό, οι φανέλες και ο αγώνας για τη Γενοκτονία των Ποντίων
    Κάτω αριστερά το πανό που ανέβασαν οι οπαδοί του Απόλλωνα Πόντου στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αιγινιακό (φωτ.: Intime)

Το πανό των οπαδών του Απόλλωνα Πόντου στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αιγινιακό έγραφε «Σουμελά, 19η Μάη. Πάρε με το τηλ. 2310 353.000» – σαφής αναφορά στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Στη συμβολική αυτή κίνηση των οπαδών αναφέρθηκε, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Απόλλωνα Πόντου Μιχάλης Φωτιάδης.

Σχετικά με το πανό στον αγώνα ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του Απόλλωνα δεν είναι απλώς κοντά με τον Πόντο, αλλά είναι δύο συνυφασμένες έννοιες. Ο πρόεδρος επίσης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σχετικά με την απαγόρευση του μηνύματος για τη Γενοκτονία των Ποντίων στις εμφανίσεις των ομάδων.

Οι 353.0000 φανέλες του Απόλλωνα Πόντου θα γεμίσουν όλη την Ελλάδα
Ο Μ. Φωτιάδης αναφέρθηκε και στην πρόθεση του Απόλλωνα να τυπώσει τελικά τις φανέλες με αναφορές στην Γενοκτονία των Ποντίων, για τους οπαδούς και τα μέλη της ομάδας. Φιλοδοξία του συλλόγου είναι να πωληθούν 353.000 φανέλες, όσα και τα θύματα της Γενοκτονίας. Ολοκληρώνοντας, ο πρόεδρος τόνισε πως η ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται ώστε να μην ξεχαστούν όσα βίωσαν οι πρόγονοί τους, κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε το λάβαρο του ποντιακού ελληνισμού να κρατιέται πάντα ψηλά.