21 Σεπτέμβριος 2017, 08:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτέμβριος 2017, 17:04

Αλλάζει ο καιρός την Πέμπτη, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

  • Αλλάζει ο καιρός την Πέμπτη, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας
    Φλαμίνγκο πετούν πάνω από τον υδροβιότοπο Νέας Κίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Μετά από μια περίοδο που θύμιζε έντονα καλοκαίρι, το φθινόπωρο απόφάσισε να κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα φέρνοντας νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικες καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία μέχρι 6 μποφόρ. Το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικες καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα βόρεια που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικες καταιγίδες. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες που σταδιακά από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικες καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Από τη νύχτα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.