20 Σεπτέμβριος 2017, 10:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτέμβριος 2017, 10:40

Ξέσπασμα της Στεφανίδη: Πληρώνω μόνη μου τις προπονήσεις στις ΗΠΑ

  • Νικηφόρο ξεκίνημα για τη Στεφανίδη στη Νέα Υόρκη (βίντεο)
    (Φωτ.: EPA / Diego Azubel)

Η αρχή έγινε από ένα tweet που αμφισβητούσε το «δικαίωμά» της να είναι υποψήφια στην κατηγορία της καλύτερης Ευρωπαίας αθλήτριας της χρονιάς με δεδομένο ότι ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, και από εκεί και πέρα τα social media πήραν φωτιά. Η Κατερίνα Στεφανίδη, η χρυσή αθλήτρια του επί κοντώ, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, καθώς κλήθηκε να «απολογηθεί» για την επιλογή της να προπονείται κάποιους μήνες το χρόνο εκτός Ελλάδας.

Αρχικά απάντησε στο κακόβουλο tweet (το οποίο σημειωτέο γράφτηκε από Έλληνα), λέγοντας τα εξής: «Για να σκεφτώ... Μεγάλωσα στην Ελλάδα, αγωνίζομαι για την Ελλάδα και ζω στην Ελλάδα τον μισό χρόνο. Εσύ τι έχεις κάνει για την Ελλάδα;».

Στη συνέχεια, όμως, αποφάσισε να δώσει μια πιο μακροσκελή απάντηση μέσα από το λογαριασμό της στο Facebook περιγράφοντας πού κάνει προπόνηση και πόσο της κοστίζει, για να καταλήξει με τη φράση: «Δεν ιδρώνω ή πονάω λιγότερο κατά την διάρκεια των προπονήσεων μου στην Αμερική».

Οι χρήστες του Twitter και του Facebook θα μπορούν να ψηφίζουν τον κορυφαίο αθλητή και την κορυφαία αθλήτρια για το 2017 μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου. Η ψήφος τους αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο του αποτελέσματος, και προσμετράται μαζί με τις ψήφους των δημοσιογράφων, των ομοσπονδιών και των ειδικών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στη Λιθουανία, στις 14 Οκτωβρίου.