20 Σεπτέμβριος 2017, 09:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτέμβριος 2017, 13:00

Οπαδοί Απόλλωνα Πόντου: Πανό για τη Γενοκτονία, αλλά χωρίς τη λέξη Γενοκτονία

  • Οπαδοί Απόλλωνα Πόντου: Πανό για τη Γενοκτονία, αλλά χωρίς τη λέξη Γενοκτονία
    (Πηγή: liganews.gr)

Με σαφείς αναφορές και στο αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις φανέλες της ομάδας τους, οι οπαδοί του Απόλλωνα Πόντου έστειλαν το δικό τους μήνυμα από τις εξέδρες του «Ι. Παραλυκίδης» στο πλαίσιο του χθεσινού αγώνα Κυπέλλου με αντίπαλο τον Αιγινιακό, ο οποίος έληξε με νίκη (0-1) για την ομάδα της Καλαμαριάς.

«Σουμελά, 19η Μάη. Πάρε με το τηλ. 2310 353.000», έγραφε στο πανό.

Με δεδομένο ότι οι κανονισμοί απαγορεύουν τα πολιτικά μηνύματα και στα πανό (όπως και στις εμφανίσεις των ομάδων), οι οπαδοί επιστράτευσαν το χιούμορ τους, γράφοντας τον αριθμό των νεκρών της Γενοκτονίας των Ποντίων σαν… τηλέφωνο, και χρησιμοποιώντας τη λέξη Σουμελά, που είναι σημείο αναφοράς για τους Πόντιους, αντί για τη λέξη Γενοκτονία.

Σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί τόσο με τον Απόλλωνα, όσο και με την ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου, ο πρόεδρος της ομάδας της Καλαμαριάς Γιώργος Γιακουμίδης μιλώντας στον ρ/σ Μετρόπολις 95,5 τόνισε ότι για τις νέες φανέλες η φράση «Μνήμη 353.000 1914-1923» επελέγη διότι «αν δεν γνωρίζει κάποιος πρέπει να ψάξει να δει τι εννοούμε». Ωστόσο, υπογράμμισε, ότι η ομάδα θα υπακούσει στις υποδείξεις της ΕΠΟ και θα εφαρμόσει το νόμο, «ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή όχι».